علائم بارداری و نشانه های آن چیست ؟ معمولا اکثر زنان عقب افتادن پریود را به عنوان نشانه بارداری تجربه میکنند. علائم دیگر در هر هفته میتواند متفاوت باشد. نشانه ها بعد از لقاح ایجاد میشوند؛ البته لازم به ذکر است که همه زنان با همه علائم مشابه ای مواجه نخواهند شد.
معمولا 2 الی 3 هفته زمان پس از رابطه لازم است که بارداری رخ دهد. برخی از بانوان نشانه های بارداری را بلافاصله در هفته اول حس می کنند ( دقیقا همان زمانی که تخمک بارور شده به دیواره رحم می رود و به اصطلاح لانه گزینی رویان رخ می دهد). اما برخی از بانوان نیز حتی تا چند ماه پس از بارداری، هیچ یک از علائم آن را تجربه نمی کنند.
راهنمای مطالعه
علائم بارداری در 60 روز اول
مطالعات نشان میدهد 60 درصد از زنان برخی از این علائم بارداری هفته اول تا هفته 5-6 بارداری را تجربه میکنند و 90 درصد از زنان نیز، بعضی از این نشانهها را تا هفته هشتم بارداری تجربه میکنند. این علائم ممکن است گاهی اوقات و یا هر روز رخ دهند. بهطورکلی، شروع علائم از هفته اول بعد از لقاح است؛ برخی از این علائم به مرور زمان تشدید میشوند و به عوارض بارداری تبدیل میشوند.
- گرفتگی بدنی و لکه بینی خفیف
- پریود از دست رفته
- خستگی
- حالت تهوع
- سوزن سوزن شدن یا درد سینهها
- تکرر ادرار
- نفخ
- سرگیجه و حالاتی مشابه با دریازدگی
- نوسانات خلقی
- تغییرات دمای بدن
لانه گزینی از نشانه های بارداری
رنگ. رنگ هر قسمت از این خون ریزی ممکن است صورتی، قرمز یا قهوهای باشد.
خونریزی. به طور معمول خونریزی لانه گزینی بسیار کمتر از قاعدگی معمول شما است. اغلب به عنوان خونریزی خفیف توصیف میشود که هرگز به پریود کامل تبدیل نمیشود یا به اندازهای نیست که نیاز به تامپون یا پد بهداشتی باشد.
درد. به طور معمول این درد، بسیار خفیفتر از درد معمول قاعدگی شماست که از نشانه های بارداری محسوب میشود. این احتمال وجود دارد که این وضعیت شامل گرفتگی بدنی نیز باشد. این شرایط میتواند متوسط یا شدید باشد، اما اغلب خفیف است.
بیشتر بخوانید : ماه اول بارداری
علائم صد در صدی بارداری
- آزمایشات بارداری شامل ارزیابی سطح بتا HCG در خون یا ادرار فرد
- تست خانگی یا همان بی بی چک (بهتر است انجام این آزمایش را به زمانی موکول کنید که علایم صددرصدی بارداری را در خود مشاهده میکنید)
- استفاده از سونوگرافی واژینال یا شکمی
- تشخیص جنین و یا مشاهده فعالیت قلب جنین در سونوگرافی
- سمع صدای قلب جنین توسط دستگاه سنجش ضربان قلب جنین
- لمس قسمتهای مختلف جنین در معاینه (بعد از 24 هفته این امکان وجود دارد)
- لمس حرکات جنین در معاینه (بعد از 22 هفته این شرایط وجود دارد)
- انجام آزمایش خون بارداری سریعتر از سایر روشها، بارداری را تشخیص میدهد.
از کجا بفهمیم بارداریم ؟
به طور کلی میتوانید یک هفته پس از عقب افتادن پریود، بررسی کنید که باردار هستید یا خیر. منبع معتبر دفتر سلامت زنان در سازمان بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده میگوید که انجام تست بارداری در این مرحله نتیجه دقیقتری خواهد داشت.
تستهای بارداری خانگی ارزان هستند، همچنین به طور گسترده و بدون نسخه در داروخانهها و فروشگاهها در دسترس هستند.
اگر بخواهید میتوانید زودتر از این زمان، آزمایش بدهید اما در معرض دریافت نتیجه منفی کاذب قرار میگیرید. این بدان معنی است که آزمایش ممکن است نشان دهد که شما باردار نیستید اما در واقع شما باردار باشید.
اگر تست بارداری خانگی را خیلی زود انجام دهید، این احتمال وجود دارد که هنوز hCG کافی در ادرار شما وجود نداشته باشد تا آزمایش بتواند آن را تشخیص دهد. تستهای بارداری خانگی به وسیله آزمایش میزان hCG در ادرار شما عمل میکنند. hCG همان هورمونی است که فقط در خون و ادرار افراد باردار وجود دارد.
بیشتر بخوانید : علائم بارداری پسر
مراقبت های لازم در دوران بارداری
انجام آزمایش خون :
معمولا یک آزمایش خون کامل برای مادر درخواست می شود. این آزمایش در بررسی وضعیت کلی مادر کمک زیادی می کند. در این آزمایش میزان rh خون و ضعیت آنتی بادی های rh بررسی می شود. همچنین میزان قند خون ناشتا نیز از جمله مواردی است که باید در این آزمایش مورد بررسی قرار گیرد.
آزمایش ادرار :
برای بررسی وضعیت سلامت مجاری ادرار از نظر وجود عفونت آزمایش ادرار درخواست می شود.
آزمایشات غربالگری :
آزمایشات غربالگری برای تشخیص نقص های مادرزادی جنین و اختلالات کروموزومی انجام می شود. از جمله این آزمایشات انجام سونوگرافی nt (بررسی میزان مابع پشت گردن جنین) و یک آزمایش خون می باشد که در این آزمایش میزان HCG یا سطح پروتئین a را در پلاسمای مادر اندازه می گیرد.
آزمایشگاه پس از انجام آزمایش زنان را در دو گروه کم خطر و پر خطر قرار می دهد. اگر چنانچه احتمال وجود اختلال کروموزومی وجود داشته باشد انجام آزمایشات غربالگری سه ماهه سوم و انجام آزمایشات نمونه گیری از پرزهای جفتی و یا آمینوسنتز درخواست می شود.
معاینات :
از ماه اول تا ۶ ماهیانه یک بار ، در ماه های ۷ و ۸ بارداری ماهیانه دو بار و در ماه ۹ ام به صورت هفتگی باید صورت گیرد. البته بسته به وضیت تغذیه ای مادر وزن و بیماری های زمینه ای ممکن است مراجعات بیشتری نیاز باشد.
سونوگرافی
در مرحله نخست یک سونوگرافی جهت تائید حاملگی داخل رحم انجام می شود.
سونوگرافی بعدی در سه ماهه اول بارداری صورت می گیرد که سونوگرافی غربالگری اول نام دارد.
سونوگرافی و غربالگری دوم در سه ماهه دوم انجام می شود.
نهایتا در ۳۶ هفته سونوگرافی بررسی مایع جنین بسته به ضروت پزشک انجام می شود.
مطالعه بیشر در مورد : بارداری خارج از رحم