امروز برابر است با :1403-05-06

درمان فشار خون بالا + پایین آوردن فشار خون بالا فوری چی بخوریم؟

برای کنترل و درمان فشار خون بالا فوری در منزل چی بخوریم؟ آیا پایین آوردن فشار خون با آبلیمو ممکن است؟ برای اینکه پاسخ سوالات خود را بدانید تا پایان مقاله با ما همره شوید.

فشار خون چطور اندازه گیری می شود؟

فشار خون بر حسب میلی‌متر جیوه (mmHg) اندازه‌گیری می‌شود و به‌صورت 2 رقمی نشان داده می‌شود:

  • فشار سیستولیک – فشاری که قلب شما خون را بیرون می راند
  • فشار دیاستولیک – فشار زمانی که قلب شما بین ضربان ها استراحت می کند.

به عنوان مثال، اگر فشار شما “140 روی 90” یا 140/90 میلی‌متر جیوه باشد. به این معنی است که فشار سیستولیک 140 میلی‌متر جیوه و فشار دیاستولیک 90 میلی‌متر جیوه دارید.

علت فشار خون بالا چیست ؟

این عارضه اغلب به عادات سبک زندگی ناسالم مانند سیگار کشیدن، نوشیدن بیش از حد الکل، اضافه وزن و ورزش نکردن به اندازه کافی مرتبط است.در صورت عدم درمان، فشار خون بالا می تواند خطر ابتلا به تعدادی از بیماری های طولانی مدت سلامتی جدی از جمله بیماری عروق کرونر قلب را افزایش دهد. شما همچنین خطر آسیب رساندن به رگ های خونی در کلیه ها یا چشم های خود را دارید.

انواع فشار خون کدامند؟

فشار خون اولیه که به آن فشار خون ضروری نیز می گویند

برای بیشتر بزرگسالان، هیچ دلیل قابل شناسایی برای این عارضه وجود ندارد. به این نوع فشار خون ضروری نیز گفته می شود. و در طی سالیان متمادی به تدریج رشد می کند. تجمع پلاک در شریان ها که آترواسکلروز نامیده می شود، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

فشار خون ثانویه

نوع ثانویه به دلیل یک بیماری زمینه ای ایجاد می شود. تمایل دارد به طور ناگهانی ظاهر شود و باعث افزایش نسبت به فشار خون اولیه شود. شرایط و داروهایی که می توانند منجر به عارضه ثانویه این بیماری شوند :

  • تومورهای غده فوق کلیوی
  • مشکلات عروق خونی در بدو تولد وجود دارد که به آن نقایص مادرزادی قلب نیز می گویند
  • داروهای سرفه و سرماخوردگی، برخی مسکن‌ها، قرص‌های ضدبارداری و سایر داروهای تجویزی
  • مواد مخدر غیرقانونی مانند کوکائین و آمفتامین ها
  • بیماری کلیوی
  • آپنه انسدادی خواب
  • مشکلات تیروئید

علائم و نشانه های فشار خون بالا چیست؟

این بیماری معمولاً هیچ علامت هشدار دهنده ای ندارد و بسیاری از مردم نمی دانند که آن را دارند. اندازه گیری مرتب تنها راه برای تشخیص فشار خون بالا است.

چه چیزی منجر به فشار خون بالا میشود؟

فشار خون بالا معمولاً با گذشت زمان ایجاد می شود. این می تواند به دلیل انتخاب شیوه زندگی ناسالم، مانند عدم فعالیت بدنی کافی و منظم اتفاق بیفتد. برخی شرایط سلامتی مانند دیابت و چاقی نیز می توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. این بیماری در دوران بارداری نیز ممکن است رخ دهد.

فشار خون بالا چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

این بیماری به طرق مختلف می تواند به سلامتی شما آسیب برساند. می تواند به اندام های مهمی مانند قلب، مغز، کلیه ها و چشم ها آسیب جدی وارد کند.خبر خوب این است که در بیشتر موارد، می‌توانید فشار خون خود را مدیریت کنید تا خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی را کاهش دهید.

سکته قلبی و بیماری قلبی

کنترل نکردن این عارضه می‌تواند به شریان‌های شما آسیب بزند، زیرا باعث کاهش کشش آن‌ها می‌شود، که جریان خون و اکسیژن را به قلب کاهش می‌دهد و منجر به بیماری قلبی و یا سکته قلبی می‌شود. علاوه بر این، کاهش جریان خون به قلب می تواند باعث شود:

  • درد قفسه سینه که آنژین نیز نامیده می شود.
  • حمله قلبی، زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون به قلب شما مسدود می‌شود و عضله قلب بدون اکسیژن کافی شروع به مردن می‌کند. هرچه جریان خون بیشتر مسدود شود، آسیب به قلب بیشتر می شود.
  • نارسایی قلبی، وضعیتی که به این معنی است که قلب شما نمی تواند خون و اکسیژن کافی را به سایر اندام های شما پمپاژ کند.

سکته مغزی و مشکلات مغزی

فشار خون بالا می تواند باعث ترکیدن یا مسدود شدن شریان هایی شود که خون و اکسیژن را به مغز می رسانند و باعث سکته مغزی می شود. سلول های مغز در طول سکته مغزی می میرند زیرا اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. سکته مغزی می تواند باعث ناتوانی های جدی در گفتار، حرکت و سایر فعالیت های اساسی شود. سکته مغزی نیز می تواند شما را بکشد. ابتلا به این بیماری، به ویژه در میانسالی، با عملکرد شناختی ضعیف تر و زوال عقل در آینده مرتبط است.

چگونه بفهمم فشار خون دارم؟

فقط یک راه برای تشخیص وجود دارد : از پزشک یا سایر متخصصان سلامت بخواهید که فشار شما را اندازه گیری کنند. اندازه گیری برای شما سریع و بدون درد است. با پزشک خود در مورد اندازه گیری منظم فشار خون خود در خانه صحبت کنید. فشار خون بالا “قاتل خاموش” نامیده می شود زیرا معمولاً هیچ علامت یا علامت هشدار دهنده ای ندارد و بسیاری از مردم نمی دانند که به آن مبتلا هستند.

برای پایین آوردن و درمان فشار خون بالا چه کار کنیم ؟

بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری می توانند با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، فشار خون خود را به محدوده سالم کاهش دهند یا تعداد خود را در محدوده سالم نگه دارند. با پزشک خود صحبت کنید.

  • حداقل 150 دقیقه فعالیت بدنی در هفته (حدود 30 دقیقه در روز، 5 روز در هفته)
  • سیگار نکشیدن
  • داشتن یک رژیم غذایی سالم، از جمله محدود کردن سدیم (نمک) و الکل
  • حفظ وزن سالم
  • مدیریت استرس

غذای های مناسب برای درمان فشار خون بالا در منزل

با شروع چند عادت غذایی جدید و انجام فعالیت های متفاوتی مثل کالری شماری و کنترل میزان و تعداد وعده های غذایی، می توانید این عارضه را کنترل کنید. برای افزایش مقادیر پتاسیم، منیزیم و فیبر طبیعی در رژیم غذایی خود، مواد غذایی زیر فراموش نکنید:

سیب زردآلو , موز , سبزی , چغندر , کلم بروکلی , هویج , برگ کلم , لوبیا سبز , خرما , انگور , نخود سبز , کلم پیچ , لوبیای لیما , انبه , خربزه , پرتقال ها , هلو , آناناس , سیب زمینی , کشمش , اسفناج , نارنج , توت فرنگی , نارنگی , گوجه فرنگی , تن ماهی , ماست (بدون چربی)

نسبت به غذایی که می خورید احتیاط داشته باشید!

عموما افراد از میزان کالری دریافتی روزانه خود از خوراکی ها و نوشیدنی های آگاهی ندارند و ممکن است مقدار غذای دریافتی خود را کم تر از حد واقعی محاسبه کنند و از این که چرا نمی توانند وزن کم کنند، متعجب باشند. کالری شماری به شما کمک می کند که مصرف وعده های غذایی و میزان هر وعده را کنترل کرده و می توانید برای کاهش وزن و کنترل این بیماری ، اقدام به کاهش میزان وعده های غذایی و کالری دریافتی خود کنید.

نمک (سدیم) را کمتر و به اندازه مصرف کنید!

رژیم غذایی پر از سدیم، این را در بسیاری از افراد افزایش می دهد. در حقیقت، هرچه سدیم کمتری مصرف کنید، کنترل بهتری بر این بیماری خواهید داشت. برای کاهش سدیم در رژیم غذایی خودتان، این پیشنهادات را امتحان کنید:

  • هدف خود را بر مقدار هر روز کمتر از 2300 میلی گرم (حدود 1 قاشق چای خوری نمک) بگذارید. اگر قرار است هدفتان را پایین تر از این مقدار مثلا
  • 1500 میلی گرم در روز بگذارید از پزشک خود مشورت بگیرید.
  • برچسب اطلاعات تغذیه ای را در بر روی هر بسته غذایی بخوانید.
  • غذاهایی را انتخاب کنید که 5٪ یا کمتر سدیم داشته باشند.
  • از غذاهایی که سدیم موجود در ارزش غذایی روزانه آنها 20٪ یا بیشتر است، خودداری کنید.
  • از غذاهای کنسروی، غذاهای فرآوری شده، گوشت های فرآوری شده و فست فودها خودداری کنید.
  • از چاشنی های بدون نمک استفاده کنید.

پایین آوردن فشار خون بالا با آبلیمو فوری

گاهی اوقات لازم است که در موارد اورژانسی برای کاهش فشار خون اقداماتی انجام داد. یکی از روش هایی که می توان در مواقع لازم از آن استفاده کرد، پایین آوردن فشار خون با آبلیمو است. از لحاظ علمی استفاده از آبلیمو تاثیر زیادی در کاهش فشار خون دارد. طی تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیده اند که مصرف روزانه آبلیمو برای افراد مبتلا به فشار خون بسیار در کنترل آن مفید بوده است.

پایین آوردن فشارخون بالا فوری توسط آبلیمو امکان پذیر می باشد؛ زیرا املاحی که در این ماده غذایی وجود دارند، تاثیرات مثبتی در کاهش فشار خواهند داشت. ترش مزه بودن آبلیمو و داشتن اسید سیتریک در ترکیب آن موجب شده که به پایین آوردن فشارخون فوری کمک کند.

هر زمان که فشار خون شما بالا بود، برای جلوگیری از عوارض ناشی از آن و کاهش فوری این عارضه، یک الی دو قاشق آبلیمو را با یک لیوان آب ترکیب کرده و میل نمایید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟

غربالگری بخش مهمی از مراقبت های بهداشتی عمومی است. اینکه چند بار باید  خود را چک کنید به سن و سلامت کلی شما بستگی دارد.حداقل هر دو سال یک بار با شروع سن 18 سالگی از پزشک خود بخواهید فشار شما را اندازه گیری کند. اگر سن شما 40 سال یا بیشتر است، یا 18 تا 39 سال دارید و در معرض خطر بالا هستید، به صورت منظم اینکار را انجام دهید.

اشتراک گذاری