امروز برابر است با :1403-06-27

مفهوم کاوا KVA در اجاره و خرید دیزل ژنراتور

از دیزل ژنراتور ها بعنوان یک مبدل در تبدیل انرژی ناشی از سوخت گازوئیل در یک موتور احتراق دیزلی به انرژی الکتریکی استفاده می شود. در مشخصات فنی دیزل ژنراتور ها از دو نوع توان یا قدرت یاد می شود که یکی بر حسب کیلو وات KW یا اسب بخار HP و دیگری KVA یا کیلو ولت آمپر می باشد.

در واقع توان موتور اتصالی بر روی دیزل ژنراتور ها با کیلو وات یا اسب بخار و توان خروجی از آلترناتور دیزل ژنراتور با KVA مشخص می شود. آنچه در واقع کاربران برای خرید یا اجاره دیزل ژنراتور ها می بایست مد نظر قرار دهند توان خروجی آلترناتور یا توان اصلی دیزل ژنراتور بر حسب کیلو ولت آمپر KVA می باشد که در محدوده 3.5 الی 3000 تغییر می کند.

یک معادله برای تبدیل KVA به KW یا برعکس وجود دارد که به قرار زیر است:
S(kVA) = P(W) / (1000 × PF)
در این معادله S همان کیلو ولت آمپر، P توان دیزل ژنراتور بر حسب وات و PF در واقع Power factor یا فاکتور توان می باشد که عددی بین 0 و 1 می باشد. در مورد دیزل ژنراتور ها PF عددی بین 0.8 الی 0.9 را خواهد داشت. بدین ترتیب یک دیزا ژنراتور 400 کاوا توان خروجی بین 320 الی 360 کیلو وات را خواهد داشت. با این وجود به منظور خرید یا اجاره دیزل ژنراتور می بایست توجه بیشتری به کاوا KVA و میزان سوخت مصرفی دیزل ژنراتور در ساعت که بصورت مستقیم بر روی هزینه های شما تاثیر گذار است داشته باشید.

دیزل ژنراتور چگونه عمل می کند؟

دیزل ژنراتور ها از یک موتور احتراق داخلی از نوع دیزلی برای تولید الکتریسیته و یا برق استفاده می کنند. موتور های دیزلی ژنراتور برق با برند های مختلفی مانند دویتس DEUTZ, کومنز COMMINS، کاترپیلار CATT پارکر PARKER، ولوو پنتا VOLVO PENTA و هیوندا HYUNDAI مورد استفاده قرار می گیرند. حرکت رفت و برگشتی پیستون موتور دیزلی ژنراتور سبب حرکت میل لنگ شده و میل لنگ به یک آلترناتور یا دینام متصل می باشد.

آلترناتور دیزل ژنراتور طی پروسه ای به نام Magnetic conduction به تبدیل انرژی جنبشی دورانی به انرژی الکتریکی می پردازد. این فرایند زمانی اتفاق می افتد که یک جسم مگنت شو فلزی مانند سیم مسی از یک میدان مغناطیسی عبور می کند و تولید ولتاژ می کند. اگر سیم در یک مدار کامل قرار گیرد می تواند به انتقال توان تولیدی بپردازد.

آلترناتور دیزل ژنراتور خود از دو بخش اصلی تحت نام های روتور و استاتور تشکیل شده است. استاتور از کویل های مسی در ردیف های مختلف تشکیل می شود. روتور آلترناتور یا دینام نیز دارای سیم های مسی می باشد که به دور یک هسته آهنی پیچیده شده اند. بر خلاف استاتور، روتور به میل لنگ خروجی از موتور دیزل ژنراتور متصل بوده و همزمان با آن می چرخد. زمانیکه ولتاژ از کویل روتور عبور می کند تولید یک میدان مغناطیسی می کند.

زمانیکه روتور در داخل استاتور می گردد میدان مغناطیسی آن از سیم های هادی استاتور عبور کرده و تولید ولتاژ می کند. از آنجا که میدان مغناطیسی بالا و پایین می رود، ولتاژ تولیدی نیز بین مثبت و منفی نوسان کرده و جریان متناوب پدید می آورد. هر اندازه میدان مغناطیسی بالاتر رود نقاط اکسترمم ولتاژ نیز افزایش پیدا می کنند.

در کاربری دیزل ژنراتور ها بصورت ایده آل، می بایست ولتاژ تولید شده ثابت بوده تا جریانی ثابت پدید آید تا در زمان بارگذاری دیزل ژنراتور با افت جریان روبرو نشود. بدین منظور بر روی اغلب دیزل ژنراتور ها از یک قطعه به نام AVR یا رگلاتور اتوماتیک ولتاژ استفاده می شود که به تنظیم میدان مغناطیسی می پردازد. در زمان بارگذاری سنگین دیزل ژنراتور این رگلاتور سبب بالا رفتن میدان مغناطیسی شده و مانع از افت ولتاژ و به دنبال آن جریان می شود.

دیزل ژنراتور سایلنت چیست؟

دیزل ژنراتور سایلنت در واقع نوعی از ژنراتور می باشد که دارای یک فریم فلزی می باشد. اجاره دیزل ژنراتور سایلنت رد رینج های کاری از 30 کاوا الی 900 کاوا صورت می پذیرد. در واقع دیزل ژنراتور سایلنت با کاهش آلودگی صوتی فضا را برای عملکرد بهتر نیروی های کاری فراهم می کند. کاربری دیزل ژنراتور سایلنت بالاخص در محیط های کاری بسته با توجه به صدای کمتری که تولید می کند توصیه می شود.

اجاره دیزل ژنراتور بسته در تهران و در شهر های مرزی تا 300 کیلومتر بصورت قراردادی و با اجاره ماهیانه بر حسب توان و کاوا ژنراتور صورت می پذیرد. برند های مختلفی از دیزل ژنراتور سایلنت شامل برند های ولوو پنتا، هیوندا، دوسان، رویتس و کامنز عرضه می شود. در واقع اغلب تولید کنندگان موتور های دیزلی و ماشین آلات راهسازی به تولید دیزل ژنراتور سایلنت نیز مبادرت دارند.

اشتراک گذاری