امروز برابر است با :1403-09-02

طبع بادمجان سرد است یا گرم + فواید مصرف بادمجان

طبع بادمجان سرد است یا گرم ؟ طبع بادمجان گرم و خشک است. اگر در مصرف آن زیاده روی کنید باعث بالا رفتن گرمی و سودا می شود و کسانی که مزاج سوداوی، دموی و صفراوی دارند می توانند تحت تاثیر مصرف زیاد آن قرار بگیرند.

بادمجان چه خواصی دارد؟

منبع ترکیبات فنلی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که به بدن در از بین بردن رادیکال های آزاد کمک می کنند. مولکول های ناپایداری که در صورت تجمع در مقادیر زیاد می توانند به سلول ها آسیب برسانند. غذاهای حاوی آنتی اکسیدان ممکن است به پیشگیری از بیماری ها کمک کنند.

سطح کلسترول خون را تنظیم میکند

حاوی فیبر است و این ممکن است برای سطح کلسترول مفید باشد. یک فنجان مکعب بادمجان پخته شده، به وزن ۹۶ گرم (گرم)، حاوی حدود ۲.۴ گرم فیبر منبع معتبر است.

پوست و مو

بادمجان می تواند به افزایش رشد مو و افزایش سلامت کلی مو و همچنین به لطف محتوای آنزیمی که کیسه های ترشحی مو را افزایش می دهد، کمک کند. ویتامین و مواد معدنی موجود در بادمجان که پوست شما را تغذیه می کنند، به تغذیه سالم کمک می کند.

برای بیماری های سرطان هم مفید است

پلی فنول های موجود در بادمجان ممکن است به محافظت از بدن در برابر سرطان کمک کند. آنتوسیانین ها و اسید کلروژنیک از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. در دراز مدت، این ممکن است به جلوگیری از رشد تومور و گسترش سلول های سرطانی کمک کند.

خواب خوب

اگر از بی خوابی و یا سندرم بدون خواب رنج می برید، یک بادمجان خام را در زمان غروب به طور منظم مصرف کنید و شما می توانید دوباره خوب بخوابید. همانطور که می دانیم، افراد باید در شب خوب بخوابند تا خوب بمانند.

به سلامت قلب کمک میکند

فیبر، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین B-6 و آنتی اکسیدان های موجود در بادمجان همگی از سلامت قلب حمایت می کنند. یک بررسی نشان داد که خوردن غذاهای حاوی فلاونوئیدهای خاص، از جمله آنتوسیانین ها، به کاهش نشانگرهای التهابی که خطر بیماری قلبی را افزایش می دهند، کمک می کند.

افزایش ایمنی

بادمجان خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد که می تواند به کل سیستم بدن در شکست دادن شرایط کمک کند و مقدار ویتامین C اش می تواند به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک کند.

چطور بادمجان را مصرف کنیم؟

بهتر است قبل از مصرف بادمجان ها را برش داده و نمک مال کرده و در آب سرد بریزید تا آب به رنگ سیاه درآید. و این کار را تکرار کرده تا دیگر اب سیاه نشود. سپس اب کشیده و خشک کنید و همراه با گوشت یا مرغ تازه طبخ کنید. میتوانید بادمجان را بخارپز یا آب پز کنید که در این صورت هضم آن آسانتر است.

افراد با چه طبعی بادمجان بخورند؟

کسانی که مزاج بلغمی دارند، می توانند بدون نگرانی در حد لزوم و کافی (نه بیشتر از حد) از مصرف بادمجان سود ببرند و مطمئن باشند که این ماده غذایی مشکلی برای آنها ایجاد نخواهد کرد. در مقابل و همانطور که تا به اینجای مطلب اشاره شد کسانی که دموی، سوداوی، یا صفراوی هستند باید از خوردن بادمجان تا جای ممکن پرهیز کرده یا آن را با مصلح، مصرف کنند.

مصرف زیاد بادمجان چه عوارضی دارد؟

  • تیرگی پوست
  • آفت دهانی
  • کهیر
  • درد چشم سوداوی
  • بواسیر
  • کولیت

مصلحات بادمجان

به دلیل طبع بادمجان، مصرف زیاد این سبزی به تنهایی، امکان ایجاد درد پهلو، زهار، بواسیر و درد چشم سوداوی را بهمراه دارد. به همین علت پخت آن با مصلح‌هایی مانند گوشت بره، روغن گاوی تازه، سرکه، زیره، گلپر، دانه انار، کشک، آب انار ترش و شیرین و گاهی با سرکه توصیه می‌شود.

طبع بادمجان کبابی فرقی دارد؟

لازم به ذکر است که به هیچ وجه نباید بادمجان را به صورت خام مصرف کنید و حتما باید آن را یا به صورت کبابی مصرف کنید یا به صورت سرخ شده و یا پخته شده استفاده کنید. طبع بادمجان کبابی نیز مانند سایر صورت های آن، گرم و خشک است و افرادی با طبع مشابه باید در مصرف آن احتیاط کنند.

اشتراک گذاری