امروز برابر است با :1403-09-02

چرا من پریود نمیشم + دلایل عقب افتادن پریود چیست؟

زمانی که یک دختر به سن بلوغ می‌رسد، به دلیل ترشح هورمون‌ها، تغییراتی در ساختان خارجی و داخلی بدن او رخ می‌دهد. این روند در سنین ۱۱ تا ۱۴ سالگی شروع و تا زمان یائسگی در حدود 51 سالگی ادامه می‌یابد. از نشانه‌های بالغ شدن دختر این است که در یک سنی شاهد خونریزی از واژن خود خواهد بود که اولین پریود اوست.

پریود چیست؟

قاعدگی یا عادت ماهانه، که ما به صورت عامیانه آن را «پریود» می‌نامیم، خونریزی در اثر ریزش لایه داخلی رحم یا همان آندومتر است. خون و بافت آندومتر از طریق دهانه رحم و واژن دفع می‌شود. خون از دست رفته که بخشی از آن از خون کامل و بخشی از ریزش بافت در داخل رحم است از طریق دهانه رحم جریان می‌یابد و از طریق واژن از بدن خارج می‌شود. خونریزی می‌تواند بین ۲ تا ۷ روز طول بکشد، اما معمولاً حدود ۵ روز ادامه دارد و در ۲ روز اول شدیدتر است.

نشانه های پریود شدن چیست؟

علائم جسمی

از مشکلات بزرگی که به پریود شدن نسبت داده می‌شود احساس درد در برخی از نقاط بدن است. عمومی ترین این دردها، احساس درد در نواحی زیر شکم و کمر می‌باشد.

خونریزی

اولین موردی که در مورد پریود شدن مشهود است، خونریزی از قسمت واژن می‌باشد. این خونریزی به دلیل ریزش پوششی است که به منظور بارداری در رحم ساخته می‌شود.

تغییر خلق

علائم روحی پریود چیست ؟ ترشح برخی هورمون‌ها در دوران قاعدگی، باعث می‌شود تا برخی از اخلاق‌ها مانند خشم، افسردگی، غم و … شامل حال خانم بشود.

چرا پریود نمیشم ؟

اکثر افرادی که به یائسگی نرسیده‌اند؛ معمولاً هر 28 روز یکبار پریود می‌شوند. با این حال، یک سیکل قاعدگی سالم از ۲۱ تا ۴۰ روز متغیر است. تاخیر در پریود همیشه نشانه‌ی بارداری نیست.

استرس زیاد

اختلال‌های اضطرابی ممکن است هر چند وقت یکبار پیش بیاید و شما در مقابل اتفاقاتی که تجربه می‌کنید احساس اضطراب کنید. اضطراب و استرس هم به صورت مستقیم روی عملکرد تخمدان‌ها و هورمون‌ها تاثیر می‌گذارند.

یائسگی

پیش از اینکه شما وارد سن یائسگی شوید، دوره پیش‌یائسگی را تجربه می‌کنید. در این دوره بدن از سن باروری پا به سن غیر باروری می‌گذارد، بنابراین ممکن است فواصل بین پریودها بیشتر شود.

مشکلات تیروئید

تیروئید یک غده پروانه‌ای در گردن است که هورمون‌هایی تولید می‌کند که به تنظیم بسیاری از فعالیت‌ها در بدن، از جمله چرخه پریود کمک می‌کند. چندین بیماری رایج تیروئید از جمله کم کاری و پرکاری تیروئید وجود دارد.

بارداری

اولین احتمال و اصلی‌ترین دلیل پریود نشدن، بارداری است. از دیگر نشانه‌های اولیه بارداری می‌توان به احساس خستگی،سینه‌های متورم و حساس، حالت تهوع و یبوست اشاره کرد.اگر شانس بارداری دارید و چرخه‌های شما معمولا منظم است، ممکن است زمان آزمایش بارداری فرا رسیده باشد.

بیماری

بیماری‌های متعددی پریود را به عقب‌ می‌اندازند. ازجمله مهم‌ترین بیماری‌هایی که با علامت توقف و برهم خوردن سیکل قاعدگی همراه هستند . می‌توان به کیست تخمدان، دیابت، اختلال عملکرد کبد، تومور هیپوفیز، اختلال عملکرد تیروئید و سندرم تخمدان پلی کیستیک اشاره نمود.

از روش‌های ضد بارداری استفاده کرده اید

زمانی که مصرف قرص ضد بارداری را متوقف می‌کنید، بدن شما به سطح هورمون اولیه خود باز می‌گردد. ممکن است چند ماه طول بکشد تا چرخه قاعدگی شما به حالت عادی بازگردد. همچنین انواع دیگر روش‌های پیشگیری از بارداری که از روش‌های هورمونی استفاده می‌کنند می‌توانند موچب تاخیر و نامنظم شدن دوره‌های پریود شوند.

کاهش یا افزایش وزن

تغییرات شدید در وزن بدن می‌تواند برای زمان پریود مشکل ایجاد کند. به عنوان مثال، افزایش یا کاهش شدید چربی بدن می‌تواند منجر به عدم تعادل هورمونی شود که باعث تاخیر در پریود یا توقف کامل آن می‌شود.

تمرین ورزشی شدید

یک تمرین ورزشی شدید می‌تواند باعث تاخیر در پریود شود. این اتفاق بیشتر در کسانی که روزانه چند ساعت تمرین می‌کنند، رایج است. این امر به این دلیل اتفاق می‌افتد که کالری بیشتری نسبت به آنچه مصرف شده، سوزانده شده است.

از کجا بفهمیم پریودم عقب افتاده؟

  • دخترانی که تا سن ۱۶ سالگی پریود نشدند
  • احساس بارداری می‌کنید، پریود نمی‌شوید اما پاسخ تست بارداری شما منفی است
  • سیکل‌های قاعدگی شما ۲۱ تا ۳۵ روزه نیستند
  • دچار نوسانات خلقی می‌شوید
  • وزن شما افزایش‌یافته و از طرفی پریود نمی‌شوید

عقب افتادن پریود و ترشحات سفید چیست؟

این ترشحات می‌تواند نشانه‌ای از بارداری باشد. معمولاً بانوان باردار در دو هفته نخست بارداری شاهد خروج حجم زیادی ترشحات سفیدرنگ از واژن هستند. همراه با بارور شدن تخمک زن دیگر پریود نمی‌شود و دیدن این ترشحات غیرطبیعی نیست.

دلایل عقب افتادن پریود و درد زیر شکم

دلایل عقب افتادن پریود را به طور مفصل بررسی کردیم. اما اگر این موضوع همراه با درد در زیر شکم باشد، می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. منظور از ناحیه زیر شکم در واقع پایین ناف و سمت چپ یا راست است. درد در این ناحیه می‌تواند به دلایل مختلفی باشد که اغلب جای نگرانی ندارد. مثلا بیشتر زنان در مواقع تخمک‌گذاری درد خفیفی را در زیر شکمشان حس می‌کنند.

اشتراک گذاری