علائم سکته قلبی در زنان و مردان آیا علائم سکته قلبی خاموش و خفیف قبل از وقوع هم نشانه ای دارد؟ حمله قلبی که به آن سکته قلبی نیز گفته میشود. هنگامی رخ میدهد که بخشی از عضله قلب خون کافی دریافت نکند. هرچه مدت زمان بیشتری بدون درمان برای بازگرداندن جریان خون بگذرد، آسیب بیشتری به عضله قلب وارد میشود.به طور کلی نشانه ها و علائم سکته قلبی در زنان و مردان به همدیگر مشابه است ولی برخی از نشانه ها در زنان بیشتر از مردان دیده می شود.
در سکته قلبی وسیع انسداد رگ lad باعث کاهش یا قطع خون رسانی به دیواره قدامی قلب می شود. حال اگر این کاهش خون رسانی علاوه بر دیواره قدامی به دیواره جانبی یا میانی یعنی (سپتوم) هم گسترش یابد فرد دچار سکته قلبی وسیع شده است.
راهنمای مطالعه
علائم و نشانه های سکته قلبی در مردان و زنان کدامند؟
تعریق زیاد بدن
یکی از علائم سکته قلبی تعریق زیاد بدن است. درحالیکه فرد تا لحظاتی قبل در حالت نرمال بوده و اصلاً احساس گرما نمیکرد، حالا دچار تعریق زیاد و ناگهانی شده است. پوست او همراه با تعریق زیاد بسیار سرد میشود.
دردهای بالاتنه
درد در بالاتنه یکی از شایعترین علائم سکته قلبی است. درد ناشی از حمله قلبی امکان دارد به بخشی بالاتر از قفسه سینه سرایت کند. در این صورت بیمار درد و ناراحتی را در ناحیه بازوها، دندانها، فک، پشت و گردن نیز احساس خواهد کرد.
درد قفسه سینه
این ناراحتی یا درد ممکن است، شبیه درد شدید، پری یا فشردن و احساس فشار در ناحیه قفسه سینه باشد. این درد معمولاً چند دقیقه طول میکشد. همچنین این درد میتواند عودکننده و فروکشکننده باشد.
احساس دل درد
دلدرد دیگر علامت شایع سکته قلبی است. بسیاری از افرادی که تجربه سکته قلبی داشتند درد در ناحیه سر دل را نیز همراه با علائم دیگر عنوان میکنند. این درد و ناراحتی امکان دارد به طرف پایین در ناحیه شکم انتشار پیدا کند.
حالت تهوع و استفراغ
دیگر علامتی که میتواند نشانه سکته قلبی باشد، حالت تهوع و استفراغ است. امکان دارد فرد بدون دلیل مشخصی در ناحیه معده احساس بدی داشته باشد و بالا بیاورد.
احساس سبکی در سر
ضمن اینکه فرد پیش از سکته یا در هنگام بروز سکته قلبی فشار مضاعفی را در ناحیه قفسه سینه تجربه میکند، ممکن است احساس سبکی سر نیز داشته باشد. همراه با سبکی سر علائم دیگری همچون بیهوشی و سرگیجه شدید نیز بروز میکند.
احساس تنگی نفس
فرد پیش از بروز حمله قلبی احساس سنگینی زیادی حین تنفس دارد و تلاش میکند نفس عمیق بکشد. این حالت بیشتر ناشی از بروز درد و ناراحتی در ناحیه قفسه سینه است. گاهی نیز فرد دچار تنگی نفس میشود، اما هیچ دردی در ناحیه قفسه سینه احساس نمیکند.
حالت اضطراب
اضطراب دیگر علامت معمولی است که افراد با تجربه سکته قلبی آن را عنوان میکنند. ممکن است بدون دلیل احساس عذاب داشته باشید، اما دلیل آن را ندانید. برخی از افراد نیز پیش از بروز سکته قلبی بدون هیچ دلیلی درگیر به حمله پانیک میشوند.
تپش قلب
تپش قلب به این صورت است که فرد احساس میکند قلب در حال پال زدن است. همچنین فرد متوجه میشود که بهصورت خیلی واضح قلب در حال تپیدن است و شرایط نرمال همیشگی را ندارد.
چه افردای در معرض خطر سکته قلبی هستند؟
- چاقی مفرط
- انواع دیابت ها
- سابقه سیگار کشیدن
- سابقه بیماری های قلبی یا سکتهی قلبی
- فشار خون بالا یا کلسترول بالا
- سابقه خانوادگی بیماری قلبی
چطور از بروز حمله قلبی جلوگیری کنیم؟
- سطح فشار خون و کلسترول خون خود را آزمایش کنید. به این عوامل “قاتلین خاموش” نیز گفته میشود.
- سیگار نکشید. پزشک شما راههایی برای ترک سیگار به شما پیشنهاد خواهد کرد، از جمله استفاده از برچسب نیکوتین.
- میزان چربی، کلسترول و نمک را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.
- به طور منظم فشار خون و کلسترول خود را اندازه بگیرید.
- سعی کنید به طور منظم ورزشهای هوازی انجام دهید. افراد بالای ۵۰ سال که تحرک کمی دارند.
- در صورت ابتلا به اضافه وزن، وزن خود را کاهش دهید.
- زنانی که در آستانه یائسگی هستند یا یائسه هستند باید در ارتباط با داروهای جایگزین استروژن با پزشک خود مشورت کنند.
درمان های متدوال سکته قلبی
آنژیوپلاستی
یک لوله مخصوص که به آن یک بالن خاص متصل است وارد شریان های کرونر بیمار می شود. پزشک با باد کردن این بالن عروقی که دچار تنگی شده اند را باز می کند.
دریچه قلب مصنوعی
در این پروسه درمانی، دریچه آسیب دیده با یک دریچه مصنوعی جدید و سالم تعویض می شود. دریچه جدید می تواند از جنس فلزی یا سنتز حیوانی باشد.
آتروکتومی
این پروسه نیز شبیه به آنژیوپلاستی است با این تفاوت که در نوک کاتتر یک تیغ مخصوص با قابلیت چرخش قرار دارد. تا پلاک رسوب شده در شریان ها را جدا کند.
بای پس
این پروسه درمانی با ایجاد مسیر های جدید برای گردش خون به عضله قلب می تواند شریان های مسدود شده را درمان کند. این روش درمانی که به عمل قلب باز معروف است.
کاردیومیوپلاستی
این یک پروسه آزمایشی است که در آن عضلات اسکلتی بدن از ناحیه کمر یا شکم گرفته می شوند و جایگزین عضلات قلب آسیب دیده از سکته قلبی می شوند.