امروز برابر است با :1403-09-06

مهمترین علائم سرطان پروستات جوانان + درمان و دشمن پروستات

مهمترین علائم پروستات و نشانه های سرطان پروستات کدامند؟ آیا می دانید درمان و دشمن پروستات چیست ؟ و چی خوبه برای درمان ؟ این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید. پروستات یکی از غدد بدن مردان است و به تولید مایعی به نام منی کمک می‌کند که حاوی اسپرم است.

پروستات در شکم ، جلوی راست روده و بین آلت تناسلی و مثانه قرار دارد. پروستات لوله‌ای را دربرمی‌گیرد که ادرار را از مثانه دور و از بدن خارج می‌کند. پروستات در سنین جوانی به اندازه گردو است و به مرور زمان به آهستگی بزرگتر می‌شود. هر چه سن بالاتر می‌رود، احتمال بروز این بیماری‌های بیشتر می‌شود.

مهمترین علائم پروستات

  • درد های مثانه و عدم کنترل آن در خروج ادرار و مشکلات ادراری که ممکن است فرد دچار تکرر ادرار شود و توانایی کنترل خروج ادرار خود را نداشته باشد.
  • این افراد همیشه احساس می کنند مثانه آنها از ادرار پر است ولی هنگام ادرار، یا حجم کمی ادرار دارند یا کلا ادرار ندارند.
  • ادرار آنها به آهستگی خروج می کند.
  • ممکن است به صورت مرتب به دستشویی مراجعه کنند.
  • در افرادی که به پروستاتیت مبتلا هستند این علائم با درد های طولانی همراه هستند.
  • این درد ها در آلت تناسلی مرد، کیسه بیضه، ناحیه بین کیسه بیضه و مقعد این افراد، داخل شکم و همچنین کمر احساس می شود.
  • علائمی از جمله تب و لرز، بدن درد و همچنین ناتوانی در تخلیه مثانه، از علائم پروستاتیت باکتریایی به شمار می روند، این علائم ممکن است در سریع ترین زمان ممکن بروز نمایند یا اینکه در دیرترین زمان و با مدت طولانی ظاهر شوند.

علائم سرطان پروستات در جوانان

  • مشکل در شروع و توقف ادرار
  • تکرر ادرار
  • درد هنگام ادرار کردن
  • کاهش ادرار و احساس پر بودن مثانه بعد از ادرار کردن

این بیماری در جوانان بسیار نادر است، مثلا می تواند از صد هزار نفر، دو نفر مبتلا باشد. طبق تحقیقاتی که در کشور آمریکا انجام شده است امروزه این بیماری در سنین ۳۵ تا ۳۹ سالگی بسیار شایع شده است. ولی مردانی با سن کمتر از ۳۵ سالگی بسیار کمتر به این بیماری مبتلا می شوند.

در مردان مسن، ممکن است این علائم وجود داشته باشند بدون اینکه شخص مبتلا به سرطان پروستات باشد. با این حال، در مردان جوان، این علائم نگران کننده اند، به خصوص اگر به تدریج بدتر شوند. همچنین بعضی از مردان جوان ممکن است در حین یا بعد از انزال درد داشته باشند، اگر هر یک از این علائم وجود داشته باشد بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

دلایل ایجاد سرطان پروستات

دلیل ایجاد سرطان پروستات معلوم نیست؛ اما همچون سایر سرطان‌ها با تغییر در DNA سلول‌ها، رشد آن‌ها نسبت به سلول‌های عادی بیشتر شده و در نتیجه تشکیل توده می‌دهند. این توده می‌تواند دچار متاستاز شده و به بافت‌های اطراف نیز آسیب بزند. برخی از موارد ریسک فاکتورهای ایجاد سرطان پروستات هستند .

افزایش سن

احتمال ایجاد این بیماری با افزایش سن بیشتر می‌شود و شیوع آن، بیشتر، پس از سن ۵۰ سالگی است.

نژاد

به دلایل ناشناخته افراد سیاه‌پوست ریسک بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات دارند و در سیاه‌پوستان سرطان پروستات اغلب به شکل تهاجمی و پیشرفته بروز می‌کند.

تاریخچه خانوادگی

چنانچه سرطان پروستات در یکی از بستگان خونی همچون والد، برادر یا فرزند تشخیص داده شود؛ احتمال ابتلای شما افزایش می‌یابد. همچنین در خانواده شما چنانچه ژنی که سبب افزایش احتمال بروز سرطان سینه می‌شود، وجود داشته باشد؛ و یا سرطان سینه در خانواده شما در افراد متعددی مشاهده شده باشد، احتمال ایجاد سرطان پروستات افزایش می‌یابد.

چاقی مفرط

افرادی که به بیماری چاقی مفرط دچار هستند، ریسک بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات نسبت به افرادی که وزن متعادلی دارند، دارا هستند؛ با این حال مطالعات، نتایج مختلفی دارد. در افراد چاق سرطان اغلب به شکل تهاجمی است و پس از درمان اولیه باز می‌گردد و به همین دلیل چاقی دشمن پروستات محسوب می‌شود.

مواردی که احتمال ابتلا به سرطان پروستات را بیشتر می‌کند

  • داشتن عفونت در مثانه یا مجرای ادراری (لوله ای که منی و ادرار را به آلت تناسلی منتقل می‌کند).
  • سابقه ضربه به ناحیه لگن، مانند آسیب ناشی از دوچرخه سواری یا اسب سواری
  • استفاده از لوله‌های تخلیه مثانه در مجرای ادراری (سوند مثانه)
  • مبتلا بودن به ویروس اچ آی وی یا ایدز
  • سابقه انجام بیوپسی پروستات

درمان عفونت سرطان پروستات

در طول درمان، پزشک ممکن است توصیه کند که مصرف مایعات را برای کمک به حذف باکتری ها افزایش دهید. احتمالا اجتناب از الکل، کافئین و غذاهای اسیدی و تند مفید باشد.

برای پروستاتیت باکتریایی، آنتی بیوتیک ها یا ضد میکروب ها را به مدت 6 تا 8 هفته مصرف کنید. اگر عفونت شدید حاد دارید، ممکن است به بستری شدن نیاز داشته باشید. در طول این مدت، مایعات و آنتی بیوتیک ها را به صورت داخل وریدی دریافت خواهید کرد.

یک عفونت باکتری مزمن به مصرف حداقل شش ماه آنتی بیوتیک نیاز دارد. این کار برای جلوگیری از عفونت های مکرر است. پزشک شما همچنین ممکن است داروهای مسدودکننده ی α را تجویز کند تا عضلات مثانه را شل کند و علائم را کاهش دهد.

اگر در مثانه انسداد یا مشکلات آناتومیکی دیگری باشد، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید جراحی می تواند با از بین بردن بافت اسکار، باعث بهبود جریان و ذخیره ی ادرار شود.

دشمن پروستات چیست؟

  • غذای سالم
  • ورزش
  • عدم مصرف دخانیات

آیا عفونت پروستات خطرناک است؟

عفونت پروستات، حتی آنهایی که مزمن هستند، هیچ ارتباطی با سرطان پروستات ندارند. آنها خطر ابتلا به این سرطان را نیز افزایش نمی دهند. این عفونت مسری نیست و یا توسط شریک زندگی شما ایجاد نمی شود. تا زمانی که احساس ناراحتی نکنید، می توانید به روابط جنسیتان ادامه دهید.

اگر علائم عفونت را دارید با پزشک خود صحبت کنید. این علائم ممکن است ناراحتی هنگام ادرار یا درد در ناحیه کشاله ران یا کمر باشد. تشخیص و درمان زود هنگام بسیار مفید است. در برخی موارد، مانند پروستاتیت حاد باکتریایی، درمان اولیه برای روند بهتر بهبودی مهم است.

اشتراک گذاری