امروز برابر است با :1403-08-16

مراحل ساخت سوله چیست و از کجا باید شروع کرد؟

در این مقاله بررسی میکنیم که برای ساخت سوله از کجا شروع کنیم ؟ و متراژ در ساخت سوله ها تا چه حد بر قیمت ها تاثیر میگذارد.

سوله چیست ؟

سوله‌ها، سازه‌های فلزی بزرگی هستند که به‌طور معمول برای انبار، مجموعه ورزشی، مرغداری و کارخانه و کارگاه صنعتی استفاده می‌شوند؛ انواع مختلف آن شامل تک دهانه، دو دهانه و مدور است. مصالح اصلی ساخت این سازه، آهن آلاتی مانند تیر ستون، انواع ورق و پروفیل است. از مزایای این سازه بزرگ فولادی می‌توان به مقاومت، تنوع در شکل، مقرون‌به‌صرفه‌بودن، برپایی سریع و تنوع در کاربرد اشاره کرد.

مراحل ساخت سوله چیست؟

ابتدا مشاوره بگیرید

سوله سازی و اجرای مراحل آن از مشاوره با کارشناسان مربوطه آغاز می ‌شود. شاید برخی این مرحله را چندان جدی نگرفته و تاثیر آن را در بهبود انجام مراحل کار و انتخاب صحیح نوع سوله دست کم بگیرند.

این درحالی است که انتخاب یک مشاور کارآزموده شما را در انجام بهینه کاری و انتخاب نمونه مناسب و کارآمد ساخت سوله راهنمایی می ‌کند. همچنین به شما در زمینه انجام کامل و درست مراحل اداری کار برای دریافت مجوز و اقدامات قانونی مشاوره خواهد داد.

مجوز ساخت سوله را دریافت کنید

جهت سوله سازی نیز مانند هر ساختمان دیگری نیاز به اخذ مجوز است. اخذ مجوز ساخت سوله خود شامل مجوز بهره برداری و ساخت سازه می باشد. برای بهره برداری ابتدا مشخص می کنید زیر نظر کدام سازمان و وزارت خانه هستید. سازمان صنایع، وزارت کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان های دیگری که می بایست مجوز شما را صادر نمایند.

باید این را بدانید که برای اخذ مجوز احداث سازه در هر شهر و منطقه باید شرایط و ضوابط مربوط به آن منطقه را بگیرید. شهرک های صنعتی شرایط خود را داشته و مناطق آزاد و شهری شرایط خود را دارد. در این مورد نیز باید ببینید با کجا سر و کار دارید تا از طریق آنجا اقدامات لازم را انجام دهید.

زمین سوله را خریداری کنید

در مرحله دوم باید زمین سوله را انتخاب نمایید. اگر زمین سوله را قبلا خریداری کرده باشید که بسیار عالی. اگر هم هنوز خریداری نکرده اید می توانید بر اساس بودجه ای که دارید و کسب و کاری که میخواهید راه اندازی کنید نسبت به انتخاب زمین سوله اقدام نمایید.

توصیه میگردد برای انتخاب زمین خود به شرکت شهرک های صنعتی مرکز استان خود مراجعه کرده و پس از دریافت قیمت، امکانات و آماده بودن زیرساخت های مورد نیاز و همچنین تطبیق زون کاری با کسب و کار مورد نظرتان در شهرک های صنعتی استان بررسی های لازم را به عمل آورید.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت ساخت سوله

طول سوله شما به چه میزان باشد؟

طول سوله در قیمت هر متر مربع سوله ( قیمت واحد ) تاثیر چندانی ندارد و همانطور که گفته شد بیشترین تاثیر در قیمت هر متر مربع سوله سازی ارتفاع و دهانه سوله است . البته اگر طول یک سوله خیلی کم باشد در قیمت ساخت سوله تاثیر گذار است.

دهانه سوله چه ابعادی دارد؟

همیشه در ساخت سوله از دو ردیف ستون ( سمت چپ و سمت راست ) استفاده می شود که سقف بر روی این دو ردیف ستون قرار میگیرد و فاصله این ستون ها در امتداد طول، هر ۶ متر می باشد، و همیشه این ستون ها در طول سوله کار می شوند و اما در سمت دهانه سوله ستونی کار نمی شوددهانه سوله در انواع سوله ها هرچقدر که بزرگتر باشد طبیعتاً وزن سازه و در مجموع قیمت اسکلت سازه در سوله بالا تر می رود.

ارتفاع سوله

اجرای سقف سوله به دو روش مرسوم است یکی سقف هشتی و یکی سقف قوسی. سقف سوله همیشه شیب دار هست و فقط به دو روش قوسی و هشتی قابل اجرا است ، حال این شیب باعث می شود که همیشه ارتفاع سقف در وسط سوله بلند تر باشد که به بلند ترین نقطه تاج سوله میگویند.

مصالح بکار رفته

نه تنها مقدار و اندازه مواد اولیه و مصالح بلکه کیفیت آنها نیز در قیمت‌سنجی نهایی تاثیر دارد؛ این مصالح شامل اسکلت فلزی و مواد اولیه غیر فلزی مثل بتن و آجر نیز می‌شود. برخی افراد به‌خاطر کاهش هزینه‌ها ممکن است تصمیم بگیرند از مقاطع آهنی دست دوم استفاده کنند، باید درنظر گرفته شود که این‌گونه مقاطع ممکن است از مقاومت و طول عمر کافی برخوردار نباشند. برای اینکه بدانید تغییر قیمت کدام مقاطع فولادی، هزینه اجرای سوله را تحت تأثیر قرار می‌ دهد؟

هزینه ساخت سوله با تیرآهن

به‌طور کلی برای ایجاد این سازه‌ها از تیرآهن هاش یا لانه زنبوری استفاده می‌شود. استفاده از این مقاطع سرعت انجام کار را بالا می‌برد، باعث استحکام سازه می‌شود، قابل بازیافت است و به لحاظ مالی نیز اقتصادی است. گاهی اوقات که تیرآهن با اندازه موردنظر موجود نباشد از تیر ورق که با اتصال سه ورق به شکل تیرآهن تولید می‌شود استفاده می‌گردد. درصورتی‌که این سالن‌ها با استفاده از انواع این محصول بنا شود با بررسی قیمت تیرآهن می‌توان هزینه کلی ساخت را تخمین زد.

هزینه ساخت سوله با ورق

ورق فولادی به‌سبب مقاومت خوبی که دارد از پرکاربردترین مقاطع در این سازه است؛ در ساخت این سالن‌ها بیشتر از انواع ورق سیاه، ورق گالوانیزه، ورق رنگی و ورق روغنی استفاده می‌شود. این مقاطع آهنی برای پوشش سقف سازه و همچنین برای تیرورق‌های به‌کاررفته در اسکلت آن کاربرد دارند. به‌خاطر افزایش مداوم قیمت انواع ورق، ممکن است خیلی از سازندگان به دنبال ورق‌های ارزان‌ تر باشند اما اگر اختلاف رقم‌ها بیش از حد باشد حتما باید به کیفیت کمتر این محصول و استاندارد نبودنش شک کرد.

اشتراک گذاری