سبک زندگی سالم موارد مختلف از رژیم غذایی سالم تا ورزش منظم را شامل می شود. پزشکان بر پیروی از سبک زندگی سالم به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری های مربوط به قلب و عروق تاکید می کنند.
راهنمای مطالعه
چند توصیه مفید برای سلامت قلب و عروق
به میزان متعادل قهوه بنوشید
مصرف متوسط قهوه به ویژه یک تا سه فنجان در روز با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی متابولیک مانند دیابت نوع ۲، سکته مغزی و بیماری قلبی عروقی مرتبط است. متخصصان با تحلیل داده های بیش از نیم میلیون نفر متوجه شدند افرادی که به طور متعادل کافئین مصرف می کنند، تقریبا ۴۱ درصد کمتر احتمال دارد که به بیماری های قلبی متابولیک مبتلا شوند. بیشترین کاهش خطر در افرادی مشاهده شد که حدود سه فنجان قهوه در روز می نوشیدند.
فعالیت بدنی تان را بیشتر کنید
افزایش فعالیت بدنی و تحرک تنها به معنای ورزش کردن نیست. طبق یک مطالعه جدید، انجام دادن کارهای ساده ای مانند چند دقیقه حمل یک ساک خرید سنگین یا بالا رفتن از پله ها به جای استفاده از آسانسور می تواند خطر حمله قلبی را به نصف کاهش دهد. البته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا خاطر نشان می کند مزایای این فعالیت های بدنی تصادفی هرگز به اندازه ورزش منظم که دستکم ۱۵۰ دقیقه در هفته انجام شود، نخواهد بود.
فشار خونتان را کنترل کنید
بسیاری از مردم از جمله بسیاری از بزرگسالان جوان حتی متوجه نمی شوند که فشار خونشان بالاست. بنابراین اندازه گیری فشار خون باید به عنوان بخشی از روال مراجعه به پزشک و بررسی سلامتی در نظر گرفته شود.
رژیم غذایی مفید برای قلب
کاهش مصرف سدیم حتی به میزان ۱۰۰۰ میلیگرم در روز می تواند سلامت قلب را به میزان چشمگیری بهبود بخشد. برای حفظ طعم و مزه غذا بدون استفاده زیاد از نمک می توان از چاشنی های بدون نمک مانند گیاهان و ادویهها استفاده کرد. ریحان، رزماری و نعنا طعم هایی خاص و تند دارند که با میوه ها، سبزیجات و گوشت ها به خوبی ترکیب می شوند. از پودر سیر و پودر پیاز (نه نمک سیر یا پیاز) هم می توان برای ایجاد طعم شوری بدون استفاده از نمک واقعی بهره برد. لیمو، زنجبیل و فلفل و سرکه هم گزینههای عالی برای مزهدار کردن غذا هستند.
از جایتان بلند شوید و حرکت کنید
طبق یک مطالعه جدید، نشستن بیش از ۱۰ ساعت و نیم در روز با افزایش خطر نارسایی قلبی یا مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. این موضوع حتی برای افرادی که به معیار توصیه شده ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید در هفته پایبندند، هم صدق می کند و به گفته متخصصان، نشستن یا دراز کشیدن بیش از حد حتی بر سلامت قلب افراد فعال و ورزشکار هم تاثیر منفی می گذارد.