سیاه دانه گیاهی گلدار می باشد که از خانواده آلاله ها به حساب می آید. از بذر این گیاه ب هصورت ادویه یا افزودنی در صنایع غذایی استفاده می شود.
از فواید سیاه دانه چه می دانید؟
- آسم: سیاه دانه، یکی از داروهای گیاهی مناسب درمان سرفه، خس خس سینه و عملکرد ریه در افراد مبتلا به آسم است.
آلرژی: برای کاهش علایم تب یونجه و انواع حساسیت های دیگر می توان از سیاه دانه استفاده کرد.
پوست و مو: روغن سیاه دانه با تغذیه فولیکول های مو موجب تقویت موها می شود و ممکن است از بروز شوره سر پیشگیری کند. همچنین این روغن در درمان خشکی و التهابات پوستی، آکنه و اگزما موثر است. - قند خون: سیاه دانه قند خون را کاهش می دهد و برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
آیا مصرف سیاه دانه مضراتی هم دارد؟
- کاهنده فشار خون: برای افراد مبتلا به فشار خون پایین مضر است. در ضمن مصرف زیاد آن موجب مسمومیت در فرد می شود.
- حساسیت: برخی از افراد ممکن است به سیاه دانه آلرژی داشته باشند و پس از مصرف آن به خارش، التهاب یا مشکلات تنفسی مبتلا شوند.
- خوابآلودگی: این گیاه موجب خواب آلودگی و بی حالی در فرد می شود.
- تحریک انقباضات رحمی: برخی بررسی های علمی نشان داده، سیاه دانه در دوران بارداری ممکن است انقباضات رحمی را تحریک کند و در نتیجه جنین سقط شود.
- مشکلات گوارشی: مصرف بیش از حد سیاه دانه موجب مشکلات گوارشی مانند دل درد، نفخ و اسهال می شود.