امروز برابر است با :1403-09-15

فواید شگفت انگیز زرده تخم مرغ که نمی دانستید!

زرده تخم مرغ اغلب کانون بحث‌ های مختلف سلامتی است، اما بسیاری از مردم ممکن است ندانند که این ماده خوراکی چقدر خاصیت دارد. زرده تخم مرغ عمدتا دارای طعم غنی و محتوای کلسترول بالا است، اما ویژگی‌ های این ماده غذایی آن را در جایگاهی فراتر از یک غذای ساده آشپزخانه قرار می‌ دهد.

واقعیت های شگفت انگیز در مورد زرده تخم مرغ

تمام مواد مغذی در زرده کوچک

بسیاری از مردم برای کاهش کالری یا اجتناب از کلسترول، زرده تخم مرغ را دور می‌ اندازند، اما زرده در واقع منبع مواد مغذی تخم مرغ است. سفیده تخم مرغ (آلبومن) بیشتر از آب و پروتئین تشکیل شده است، در حالی که که بیشتر مواد مغذی ضروری تخم مرغ در زرده وجود دارد.

غنی از مواد مغذی

ویتامین A موجود در زرده تخم مرغ به بازسازی سلول‌ های پوست کمک می‌ کند و می‌ تواند به کاهش اثر ظاهر زخم ها کمک کند، در حالی که ویتامین‌ های E و D آنتی اکسیدان‌ هایی را فراهم می‌ کنند که از پوست در برابر آسیب‌ های محیطی محافظت می‌ کند.

فواید ضد پیری

استفاده منظم از ماسک‌ های زرده تخم‌ مرغ می‌ تواند به سفت شدن و تقویت پوست، بهبود خاصیت ارتجاعی و به طور بالقوه کاهش ظاهر خطوط ریز و چین و چروک کمک کند.

بسیاری از علاقه مندان به مراقبت از پوست، زرده تخم مرغ را با عسل، ماست یا روغن زیتون مخلوط می‌ کنند تا ماسک های خانگی جوان کننده ایجاد کنند.

بر عکس، مرغ هایی که در درجه اول از رژیم غذایی مبتنی بر غلات با منابع گیاهی رنگارنگ کمتر تغذیه می‌ شوند، تخم‌ هایی با زرده کم رنگ‌ تر می گذارند.

بدون تفاوت تغذیه‌ ای

اگر چه زرده تیره‌ تر ممکن است جذاب‌ تر به نظر برسد، اما لزوما به این معنی نیست که مغذی‌ تر است. رنگ زرده در درجه اول به دلیل رنگدانه‌ های غذایی است که مرغ مصرف می‌ کند و مستقیما با محتوای کلی مواد مغذی تخم مرغ ارتباط ندارد.

جذب ویتامین

چربی‌ های سالم موجود در زرده تخم مرغ جذب ویتامین های A، D، E و K را تسهیل می کند. به عنوان مثال، اگر سالاد غنی از ویتامین A (مانند اسفناج یا هویج) می خورید، اضافه کردن یک زرده تخم مرغ به وعده غذایی می‌ تواند به جذب بیشتر ویتامین کمک کند.

سرشار از کولین

کولین، یک ماده مغذی ضروری است که اغلب با ویتامین‌ های B گروه بندی می‌ شود، به مقدار زیاد در زرده تخم مرغ یافت می‌ شود. برای عملکرد کبد، رشد مغز و حرکت ماهیچه‌ ها بسیار مهم است. کولین همچنین پیش ساز استیل کولین، یک انتقال دهنده عصبی است که در کنترل حافظه و عضلات نقش دارد.

سلامت مغز

مصرف کافی کولین در دوران بارداری و اوایل دوران کودکی برای رشد مغز مهم است. اعتقاد بر این است که در پیشگیری از زوال شناختی در بزرگسالان نیز نقش دارد.

مواد مغذی کم مصرف

علیرغم اهمیت آن، کولین اغلب یک ماده مغذی است که بسیاری از افراد به اندازه کافی آن را دریافت نمی‌ کنند. یک زرده تخم مرغ بزرگ حاوی حدود ۱۵۰ میلی گرم کولین است که بخش قابل توجهی از مصرف روزانه توصیه شده به ویژه برای زنان باردار و مادران شیرده است.

جذب بهتر مواد مغذی

زرده تخم مرغ یکی از بهترین منابع غذایی چربی است که برای جذب ویتامی ها و مواد معدنی محلول در چربی ضروری است. اگر ویتامین‌ های خاصی را بدون چربی مصرف کنید، جذب آن‌ ها در بدنتان دشوارتر خواهد بود.

مراقبت طبیعی از پوست

زرده تخم مرغ علاوه بر فواید تغذیه‌ ای، مدت‌ هاست که در زیبایی و مراقبت از پوست مورد توجه قرار گرفته. محتوای غنی زرده از چربی‌ ها، پروتئین‌ ها و ویتامین‌ ها می‌تواند به آبرسانی و تغذیه پوست کمک کند.

خواص مرطوب کنندگی

چربی‌ های موجود در زرده تخم مرغ به حفظ رطوبت در پوست کمک می‌ کنند این ویژگی آن‌ ها را به یک ماده موثر در ماسک های صورت تبدیل کرده است. این می‌ تواند به ویژه برای پوست های خشک یا حساس مفید باشد.

مواد معدنی

زرده منبع مواد معدنی مهمی مانند فسفر، روی، کلسیم و آهن است که از تراکم استخوان، عملکرد سلول‌ ها و تولید گلبول‌ های قرمز خون حمایت می‌ کند.

چربی‌ های سالم

زرده همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که به سلامت قلب و عملکرد شناختی کمک می‌ کند.

رژیم غذایی

مرغ‌ هایی که از رژیم غذایی غنی از رنگدانه‌ های گیاهی زرد یا نارنجی مانند گلبرگ‌ های همیشه بهار، پاپریکا یا فلفل دلمه‌ای قرمز پیروی می‌ کنند، تمایل دارند تخم مرغ هایی با زرده‌ های تیره تر و مقوی‌ تر تر تولید کنند.

اشتراک گذاری