پختن غذاهای خوشمزه یک هنر است، اما لازم نیست برای داشتن یک وعده غذای لذیذ، غذایی شما در روغن غرق شود. روغن اضافی نه تنها به تعداد کالری های دریافتی اضافه می کند بلکه بر سلامت کلی وعده غذایی شما نیز تاثیر می گذارد.
راهنمای مطالعه
چطور روغن اضافی را از غذای خود، بدون اینکه طعم آن به خطر بیفتد، پاک کنید؟
در یخچال بگذارید
پس از پخت سوپ یا خورش، آن ها را در یخچال بگذارید. سرمای یخچال باعث می شود، چربی غذا در سطح بالای ظرف یک لایه جامد ببندد و شما بتوانید به راحتی لایه چربی اضافی را برداربد. این شیوه باعث می شود روغن اضافی قبل از گرم کردن و سرو غذا راحت تر از بین برود.
پختن به جای سرخ کردن
به جای سرخ کردن عمیق، شیوه پخت را انتخاب کنید. این روش به حداقل روغن نیاز دارد و می تواند بافتی ترد و بدون چربی بیش از حد به غذاهای شما بدهد.
استفاده از تابه های نچسب
روی خرید تابه های نچسب با کیفیت خوب سرمایه گذاری کنید. آن ها به روغن کمتری برای پخت و پز نیاز دارند، با استفاده از تابه های نچسب اطمینان حاصل می شود که غذای شما نمی چسبد و نیاز به روغن بیش از حد را کاهش می دهد.
تفت دادن در آب سبزیجات
به جای استفاده از روغن، سبزیجات و مواد غذایی پروتئینی خود را در آب سبزیجات یا آب تفت دهید. این روش باعث طعم دادن به غذا می شود و آن را بدون کالری اضافه شده مرطوب نگه می دارد.
بخار پز کردن
بخارپز کردن طعم طبیعی مواد شما را بدون افزودن روغن حفظ میکند. این یک روش عالی برای سبزیجات، ماهی و حتی طبخ کوفته است. در شیوه طبخ بخار پز، مواد مغذی و بافت مواد غذایی حفظ می شود.
جذب روغن با دستمال کاغذی
پس از پخت، غذای خود را روی دستمال کاغذی مخصوص جذب روغن قرار دهید (البته برای این کار میتوان از رولهای دستمال کاغذی آشپزخانه نیز استفاده کرد). پس از آن با قاشق جوبی یا کفگیر به طور ملایم روی مواد غذایی فشار بیاورید، فشار ملایم به مواد غذایی باعث خارج شدن روغن اضافی از سطح این مواد میشود، این شیوه به ویژه برای غذاهای سرخ شده مانند سمبوسه و مرغ سرخ شده موثر است.
کباب کردن
کباب کردن یا آب پز کردن گوشت و سبزیجات یک جایگزین سالم است. زمانی که شما گوشت را کباب می کنید چربی اضافی آن از بین می رود و برای شما غذاهای بدون چربی و خوش طعم باقی می گذارد. پیش از کباب یا آب پز کردن غذا، مواد غذایی خود را بدون استفاده از روغن مرینیت کنید تا طعم آن بهتر شود.