آیا تا به حال متوجه شده اید که یک غذا یا میان وعده ای که فکر می کردید به شما انرژی سریعی می دهد باعث می شود احساس تنبلی بیشتری داشته باشید؟ مقداری شکلات خوردید تا سعی کنید آن رکود نیمروزی را پشت سر بگذارید یا فکر می کنید که یک فنجان دوم قهوه به شما کمک می کند تا قبل از شام از پس آن بربیایید. ممکن است استقامت کوتاهی داشته باشید، اما زیاد طول نکشید.
راهنمای مطالعه
غذاها و نوشیدنی هایی که انرژی ماندگاری ندارند
یک تصور غلط رایج وجود دارد که خوراکی های شیرین، قهوه و مواد غذایی و نوشیدنی های مشابه به شما انرژی پایدار می دهد. کارشناسان می گویند که بسیاری از این محصولات به طور کلی احساس خستگی و عدم تمرکز بیشتری را در شما ایجاد می کنند.
قند
وقتی یک غذای شیرین میل می کنید، قند خون شما افزایش می یابد. این ممکن است در لحظه احساس انرژی تجدید شود، اما در واقع یک پاسخ هورمونی اساسی است. سطوح قند شما در نهایت سقوط می کند، که شما را در یک رکود قرار می دهد.
تجربه منظم این افزایش قند و سقوط ممکن است به مشکلات سلامتی طولانی مدت مانند افزایش وزن کمک کند، زیرا اغلب به طور منظم کالری بیشتری نیز دارد و با هم می تواند منجر به مواردی مانند دیابت یا چاقی شود.
کافئین
کافئین ممکن است به عنوان یک محرک کوتاه مدت برای انرژی و عملکرد مغز عمل کند، اما این آسان تر از آن چیزی است که فکر می کنید مصرف بیش از حد آن و احساس تحریک پذیری، عصبانیت و اضطراب را به دنبال دارد.
کافئین با مسدود کردن گیرنده های آدنوزین در مغز عمل می کند، که به از بین بردن احساس خستگی کمک می کند. با این حال، این هوشیاری موقت هزینه دارد. هنگامی که اثرات کافئین از بین می رود، آدنوزین انباشته شده می تواند منجر به سقوط انرژی قابل توجهی شود که باعث می شود افراد بیشتر از قبل احساس خستگی کنند.
کربوهیدرات های ساده را با کربوهیدرات های پیچیده عوض کنید
کربوهیدرات های پیچیده مانند میوه ها، غلات کامل و سبزیجات جایگزین مناسبی هستند که به حفظ سطح انرژی و قند خون شما کمک می کنند. برای داشتن انرژی طولانی مدت بیشتر، یک کربوهیدرات پیچیده را با یک پروتئین، مانند ماست با انواع توت ها برای یک میان وعده کم مصرف، همراه کنید.
نوشیدنی های انرژی زا را با چای عوض کنید
به جای نوشیدنی های انرژی زای کافئین دار، چیزی مانند چای سیاه یا سبز را امتحان کنید، که هر دو کافئین کمتر و آنتی اکسیدان بیشتری دارند.
فیبر مصرف کنید
فیبر یکی دیگر از مواد مغذی مهم برای متعادل کردن سطوح انرژی و حفظ هضم سالم است. به جای آب نبات، آجیل مخلوط یا یک تکه میوه را برای چربی های سالم، فیبر و قندهای طبیعی امتحان کنید.
کافئین را با پروتئین عوض کنید
جایگزین کردن کافئین با وعده های غذایی با پروتئین بالا و متعادل و میان وعده ها با انواع مواد مغذی برای انرژی ماندگار است. به عنوان مثال، تخم مرغ با سبزیجات و نان تست غلات کامل؛ سالاد با مرغ کبابی و سبزیجات مخلوط؛ بوقلمون و پنیر با یک تکه میوه در طول روز. شام می تواند شامل ماهی قزل آلا، یک سیب زمینی پخته و سبزیجات بخارپز باشد.
قهوه را با این اسموتی انرژی زا عوض کنید
اسموتی قهوه گزینه عالی دیگری است. برگ های سبز، یک مشت بادام خام خیس شده و آبکشی شده، دانه های کنف، چند خرما بدون هسته، مقداری زغال اخته، نصف یک موز یخ زده و چند قاشق غذاخوری دانه چیا خیس شده یک شبه را مخلوط کرده و با مقداری دانه کدو حلوایی مخلوط کنید. این می تواند انفجار سریع انرژی کافئین دار را که ما می خواهیم فراهم کند، اما با انتشار مداوم کربوهیدرات های مملو از فیبر، چربی های خوب و پروتئین برای جلوگیری از سقوط انرژی که اکثر اسموتی ها ارائه می کنند، متوقف می شود.
این نوع غذاها همگی حاوی نوع مناسبی از چربی ها هستند که به پراکندگی مولکول های طعم دهنده در دهان ما کمک می کنند تا در مقایسه با غذاهای مبتنی بر آب و بدون چربی، بسیار مؤثرتر شوند. این یکی از راه هایی است که می توانیم عادت غذاهای فرآوری شده را برای انرژی ترک کنیم.