گیاهان و ادویه جات اصلی در اکثر آشپزخانه موجود هستند. گشنیز یک غذای کاربردی است که سلامت کلی را ارتقا می دهد.
لینالول موجود در گشنیز ترکیب اصلی مسئول عطر و همچنین ارزش دارویی است. مشخصات غذایی غنی، خواص ضد التهابی، ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و آرام بخش آن به ارائه مزایای سلامتی کلی کمک می کند.
آب گشنیز که از برگ های گیاه گشنیز تهیه می شود، چندین فواید برای سلامتی دارد، اما بایستی آن را با یک رژیم غذایی متعادل و سبک زندگی منظم همراه کنید.
مزایای آب گشنیز آن عبارتند از
- میکروب های روده سالم و هضم بهتر با نفخ کمتر، گاز و سوء هاضمه.
- سم زدایی و حذف فلزات سنگین و سموم از طریق خواص کیلاسیون طبیعی آن.
- پوستی درخشان با کاهش آکنه به دلیل خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی آن.
- تقویت ایمنی به دلیل سطوح بالای ویتامین های A، C و K که از پاسخ ایمنی حمایت می کنند.
- کنترل بهتر قند خون برای افراد مبتلا به پیش دیابت و مقاومت به انسولین.
- کاهش کلسترول و فشار خون، حمایت از سلامت قلب و عروق.
- متابولیسم و هضم را افزایش می دهد، که اگر بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشد، می تواند به طور غیرمستقیم از تلاش های کاهش وزن حمایت کند.
- کیفیت خواب بهتر برای افرادی که با بی خوابی و اختلالات خواب سر و کار دارند.
- تسکین درد در شرایطی مانند آرتریت، دردهای عضلانی و التهاب عمومی.
با این حال، مصرف منظم ممکن است خطرات زیر را به همراه داشته باشد
- واکنش های آلرژیک: ممکن است باعث ایجاد واکنش های آلرژیک مانند بثورات پوستی، مشکلات تنفسی یا ناراحتی معده در برخی افراد شود.
- فشار خون پایین: برای کسانی که فشار خون پایین دارند یا داروهای فشار خون بالا مصرف می کنند، مصرف منظم آن ممکن است باعث کاهش بیش از حد فشار خون شود.
- سم زدایی بیش از حد: استفاده روزانه به عنوان سم زدا می تواند منجر به تخلیه برخی از مواد معدنی یا الکترولیت های ضروری شود، به خصوص اگر آنها را با یک رژیم غذایی کامل پر نکنید.
- تأثیر عملکرد کلیه: گشنیز یک ادرار آور است و ممکن است کلیه ها را تحریک کند تا آب و نمک بیشتری دفع کنند. استفاده بیش از حد ممکن است کلیه ها را تحت فشار قرار دهد یا منجر به عدم تعادل الکترولیت شود.
سلب مسئولیت: همیشه قبل از شروع هر روتین با پزشک خود مشورت کنید.