دریافت ویتامین D برای سلامت استخوان ها، سلول های خونی، سیستم ایمنی و دفاع از بدن در برابر میکروب ها مهم است. بیشترین میزان ویتامین D از نور خورشید دریافت می شود، اما می توان از طریق مواد غذایی نیز آن را تأمین کرد.
شما می توانید ویتامین D را به طور طبیعی از غذاهای حیوانی و مقدار محدودی از غذاهای گیاهی دریافت کنید که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود:
ماهی
ماهی های چرب منابع خوبی از ویتامین D هستند. یک وعده ماهی قزل آلای بخارپز شده، ۶۰ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین D یا ۱۲.۰۶ میکروگرم از آن را تأمین می کند.
قارچ
یک فنجان قارچ پخته شده ۵ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین D را تأمین می کند.
تخم مرغ
تخم مرغ، به ویژه زرده آن، منبع خوبی از پروتئین است. دو عدد تخم مرغ بزرگ، ۱۷ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین D را پاسخگو است.
شیر بادام
یک فنجان شیر بادام ۲۶ درصد از نیاز روزمره افراد به ویتامین D را تأمین می کند. همچنین شیر بادام برای تنظیم قند خون، سلامت پوست و تقویت بینایی مفید است.
جگر گاو
جگر گاو منبع اصلی ویتامین B۱۲ است و ویتامین D کافی را نیز برای بدن تأمین می کند. ۱۰۰ گرم جگر گاو، پاسخگوی ۹ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین D است.
منابع:
https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/vitamin-d
https://www.verywellhealth.com/foods-rich-in-vitamin-d-8348470