محققان گزارش دادند که مواد مغذی موجود در ماهی می تواند التهاب را فرو نشاند و از سلول های مغز محافظت کند و این شرایط ممکن است برای بیماران ام اس مفید باشد.
یک مطالعه جدید نشان می دهد که رژیم غذایی غنی از ماهی ممکن است پیشرفت بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) را در برخی بیماران کُند کند.
محققان دریافتند بیماران ام اس که مقادیر بیشتری ماهی چرب یا حتی غیر چرب مصرف می کردند، ۳۴ درصد کمتر در معرض خطر بدتر شدن علائم خود بودند.
نتایج نشان می دهد که آنها همچنین حدود ۴۵ درصد خطر کمتری برای کسب امتیاز بدتر در مقیاسی داشتند که ناتوانی ام اس را اندازهگیری می کند.
«آنا کارین هدستروم»، متخصص ارشد تحقیقاتی در مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می گوید: «نتایج بر نقش بالقوه رژیم غذایی، بهویژه مصرف ماهی، به عنوان یک عامل قابل تغییر که می تواند مکمل راهکارهای درمانی موجود برای ام اس باشد، تأکید می کند».
ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی فرد به میلین، غلاف محافظی که رشته های عصبی را می پوشاند، حمله می کند. آسیب به سلول های عصبی باعث کوچک شدن مغز و همچنین علائمی مانند ضعف عضلانی، سفتی، اسپاسم، مشکلات بینایی، کاهش تفکر و درد می شود.
برای این مطالعه، محققان داده های بیش از ۲۷۰۰ بیمار سوئدی مبتلا به ام اس را که در یک مطالعه سراسری بین آوریل ۲۰۰۵ و ژوئن ۲۰۱۵ شرکت کردند، تجزیه و تحلیل کردند.
پس از ورود به مطالعه، شرکت کنندگان در مورد بسیاری از عادات سبک زندگی خود، از جمله مصرف ماهی، گزارش دادند.
نتایج نشان داد افرادی که ماهی بیشتری می خوردند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، در معرض خطر ناتوانی ام اس و بدتر شدن علائم قرار داشتند.