این فقط چیزی نیست که می خوریم، نحوه تهیه غذا نیز بر سلامت ما تأثیر می گذارد. در حالی که غذای سرخ شده خوشمزه است، متخصصان بر لزوم داشتن غذای آب پز و بخارپز برای فواید بهینه برای سلامتی تاکید می کنند. اما آیا افزودن چند ماده خاص نیز می تواند تفاوتی ایجاد کند؟
غذای خوب در مورد پذیرش استراتژی های لذیذ و برای بهبود روده است.
سبزیجات غیر نشاسته ای مانند سبزیجات برگ دار، بروکلی و فلفل دارای شاخص گلیسمی پایین و سرشار از فیبر هستند. فیبر جذب قند را کند می کند، سطح قند خون را ثابت تر می کند و حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد.
افزودن کمی آب لیموترش تازه به وعده های غذایی می تواند به کاهش شاخص گلیسمی برخی غذاها کمک کند. این به این دلیل است که اسیدیته موجود در آب لیمو می تواند در هضم نشاسته اختلال ایجاد کند و در نتیجه قند خون را آهسته تر افزایش دهد.
پودر فلفل سیاه ممکن است حساسیت به انسولین را افزایش دهد. برخی بر این باورند که مسیرهایی را فعال می کند که توانایی بدن شما را برای استفاده از گلوکز (قند) بهبود می بخشد.
گیاهانی مانند زردچوبه و شنبلیله از مدیریت سالم قند خون و عملکرد پانکراس حمایت می کنند.
آیا اضافه کردن یک قطره لیمو و پودر فلفل سیاه کمک می کند؟
حفظ سطح گلوکز خون ایده آل برای بیماران دیابتی همیشه یک کار دشوار بوده است. پیشنهادات و نظرات بی شماری وجود دارد که مردم یا رسانه های اجتماعی برای ارائه دارند. این فقط درک آنچه مفید است را دشوارتر می کند.
افزودن تکه های لیمو به یک نوشیدنی با طراوت تابستانی، یا فشردن آن در سالاد یا سبزیجات به کند کردن روند هضم کربوهیدرات ها (به دلیل وجود اسید سیتریک) کمک می کند و اجازه می دهد تا گلوکز در یک فرآیند تدریجی تر در جریان خون آزاد شود.
این امر از افزایش ناگهانی سطح قند خون جلوگیری می کند. لیمو موجود در غذا حتی ویتامین C را اضافه می کند که التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد، در حالی که به طور غیرمستقیم حساسیت به انسولین را افزایش می دهد (که امکان کنترل بهتر قند خون را فراهم می کند). همچنین وجود پلی فنول در لیمو برای بدن مفید است. لیموها همچنین با خواص آنتی اکسیدانی، پلی فنول ها باعث بهبود پاسخ به انسولین و همچنین جذب گلوکز می شوند.
در مورد فلفل، مزیت اصلی آن وجود پیپرین است، ترکیب فعالی که امکان جذب بهتر مواد مغذی و عملکرد متابولیسم را فراهم می کند. در نتیجه، بدن برای مقابله با مواد مغذی که سطح قند خون را تنظیم می کنند، مجهز تر است. مانند اجزای لیمو، پیپرین حساسیت به انسولین و متابولیسم گلوکز را بهبود می بخشد، که سطح قند خون را بیشتر تنظیم می کند.
علاوه بر بهبود طعم غذا، فلفل و لیمو با هم برای تقویت هضم کربوهیدرات و جذب مواد مغذی و ارائه فواید دیگری که به بدن در کنترل قند خون کمک می کند، کار می کنند. آنها را می توان در سالاد یا با پاشیدن روی مواد غذایی مانند تخم مرغ، سوپ، سبزیجات و غیره مصرف کرد.