امروز برابر است با :1403-10-06

چه کسانی نباید لیمو ترش بخورند؟

در حالی که لیمو ترش به عنوان یک میوه‌ معجزه ‌آسا شناخته می ‌شود که می‌ تواند برای سلامتی فواید زیادی داشته باشد، آیا می ‌دانید که برخی افراد باید از مصرف آن اجتناب کنند؟ مصرف لیمو ترش ممکن است برای برخی نه تنها مفید نباشد، بلکه منجر به مشکلات جدی ‌تری هم شود.

افرادی که نباید لیمو ترش بخورند

بیماران کلیوی

مصرف زیاد لیمو به دلیل محتوای بالای اگزالات می ‌تواند خطر تشکیل سنگ‌ های کلیوی را افزایش دهد. تحقیقات نشان می ‌دهد که مصرف مداوم مواد حاوی اگزالات ممکن است دفع اگزالات از طریق ادرار را افزایش داده و به تشکیل سنگ ‌های جدید منجر شود.

اشخاصی که رفلاکس معده و مشکلات گوارشی دارند

اسید سیتریک موجود در لیمو می ‌تواند باعث کاهش pH معده شود و رفلاکس اسید را تشدید کند. افرادی که مبتلا به رفلاکس معده (GERD) هستند، بهتر است از مصرف لیمو اجتناب کنند یا مصرف آن را محدود نمایند. همچنین ترکیبات اسیدی لیمو ممکن است دیواره‌ های مخاطی معده و روده را تحریک کرده و روند بهبود زخم‌ ها را کند نماید.

اشخاص با سطح پتاسیم بالا

مصرف لیموناد و محصولات حاوی لیمو می‌تواند سطح پتاسیم خون را افزایش داده و در نتیجه مشکلات قلبی و عصبی را در بیماران مبتلا به هایپرکالمی تشدید کند. اسید سیتریک موجود در لیمو نیز ممکن است با دارو های قلبی مثل مهارکننده‌ های ACE و بتابلاکر ها تداخل داشته و اثربخشی آن‌ ها را کاهش دهد.

اگر سردردهای میگرنی و سینوسی دارید

مصرف لیمو به دلیل وجود اسید سیتریک باعث تحریک بافت ‌های سینوسی و افزایش فشار و در نتیجه تشدید سردرد های سینوسی خواهد شد. همچنین ترکیباتی مانند تیرامین که در مرکبات یافت می‌ شوند، ممکن است حملات میگرنی را در افراد مستعد تحریک کنند.

دیابتی‌ ها با قند خون ناپایدار

لیمو ترش اگر چه شاخص گلیسمی پایینی دارد، اما مصرف زیاد آن می ‌تواند به دلیل وجود اسید سیتریک و تأثیرات متابولیکی بر کبد و پانکراس، سطح قند خون را نوسانی کند.

زنان بارداری مبتلا به تهوع صبحگاهی

گرچه مصرف کمی لیمو ترش یا آبلیمو برای برخی زنان باردار تسکین ‌دهنده است، اما اسیدیته بالای آن می ‌تواند در زنان بارداری که با تهوع شدید دست ‌و پنجه نرم می‌ کنند، تحریک معده و افزایش استفراغ را به دنبال داشته باشد.

کسانی که مبتلا به خشکی دهان هستند

افرادی که به خشکی مزمن دهان دچار هستند، ممکن است با مصرف لیمو به دلیل اسید سیتریک موجود در آن، به جای تحریک بزاق، دچار افزایش احساس خشکی و تحریک مخاط دهان شوند. همچنین اسیدیته بالای لیمو ناحیه تبخال را تحریک کرده و باعث گسترش آن خواهد شد.

اشتراک گذاری