امروز برابر است با :1403-12-22

چه کسانی بایستی در خوردن سمنو احتیاط کنند؟

برخلاف باور عامه مردم که تصور می‌ کنند سمنو به دلیل طبیعی و مغذی بودن و نداشتن شکر افزوده محدودیت مصرف ندارد، باید بدانند که سمنو می‌ تواند برای گروهی از مبتلایان مضر هم باشد.

سمنو اگر چه حاوی شکر افزوده نیست اما کربوهیدرات‌ های پیچیده و انرژی زایی بالایی دارد و اگر زیاد مصرف شود می‌ تواند برای مبتلایان به دیابت، کبد چرب و اضافه وزن مضر باشد.

علت محدودیت مصرف سمنو در کبد چرب

سمنو مستقیما برای کبد چرب مضر نیست، اما مصرف بیش از حد آن به دلیل کربوهیدرات و انرژی بالا، می‌ تواند منجر به چاقی احشایی شود که برای کبد مطلوب نیست. بنابراین، بهتر است سمنو در مقادیر کم و متعادل و غیر مستمر مصرف شود. سمنو بر خلاف باور عامه مردم، کالری بالایی دارد و مصرف زیاد و مستمر آن می‌ تواند باعث افزایش وزن شود، لذا مصرف محدود آن مثلاً حداکثر ۱ تا ۲ قاشق آن در روز و ترجیحا غیر مستمر بلامانع است.

کسانی که معده و روده نفاخ دارند مراقب باشند

مزاج گندم و جوانه آن گرم و تر است و هر چه گندم تازه تر باشد نرمی و رطوبت بالاتری دارد. گندم پخته یا بلغور به دلیل رطوبت بالا، نفخ ایجاد می کنند. پس کسانی که معده و روده نفاخ دارند باید توجه داشته باشند که گندم را به صورت پخته مصرف نکنند، اما جوانه گندم چون لطیف تر از گندم است، برای افرادی که هضم ضعیف دارند و حتی نان را هم نمی‌ توانند هضم کنند، خوب است.

اشتراک گذاری