در حالی که واکنش های آلرژیک به توت فرنگی، خفیف است، اما ممکن است که برخی واکنش های خطرناک را نیز تجربه کنند. داشتن حساسیت به توت فرنگی به این معنی است که سیستم ایمنی فرد نسبت به پروتئین ویژه ای که در این میوه وجود دارد، واکنش بدی نشان می دهد.
این پروتئین ها در توت فرنگی پخته شده تغییر خواهند کرد، به همین خاطر برخی افرادی که به توت فرنگی خام حساسیت دارند ممکن است قادر به خوردن توت فرنگی پخته باشند.
علائم حساسیت به توت فرنگی
افرادی که به توت فرنگی حساسیت دارند معمولا نشانه های زیر را پس از خوردن توت فرنگی تجربه می کنند. نشانه های حساسیت به توت فرنگی از خفیف تا بسیار شدید متغیر است.
- خارش و التهاب گلو و دهان
- خارش پوست
- کهیر
- سرفه و خس خس
- سرگیجه
- اسهال
- استفراغ
- احساس سفتی در گلو
- جمع شدن خلط
در موارد نادر، توت فرنگی می تواند یک واکنش آلرژیک خطرناک، به نام آنافیلاکسی ایجاد کند. علائم آنافیلاکسی شدید است و می تواند شامل موارد زیر باشد.
- ضربان تند قلب
- زبان متورم
- متورم شدن گلو به حدی که راه های تنفسی مسدود شود
- افت قابل توجه فشار خون
- سرگیجه
- غش کردن
مراجعه فوری به پزشک، برای هرکسی که علائم آنافیلاکسی را تجربه می کند، ضروری است.