انجیر خشک یکی از میوه های پر خاصیت و خوشمزه است. که به صورت تازه و خشک مصرف می شود. این میوه از صدها دانه با یک پوسته نرم تشکیل شده و به عنوان یکی از میوه جات پر خاصیت و خشکبار خوشمزه است. به طور کلی انجیر خشک از انجیرهای تازه سبز و سرخ به وجود می آید.
میزان کالری انجیر خشک در هر ۱۰۰ گرم، ۲۴۹ کالری وجود دارد؛ این میزان کالری برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن برای انجام فعالیت های روزانه مناسب است و خطر ابتلا به دیابت، قند خون و چربی را به حداقل میزان ممکن می رساند.
راهنمای مطالعه
خواص انجیر خشک
کاهش میزان قند خون
بعضی از افراد بر این عقیده اند که طعم شیرین انجیر خشک نشان دهنده میزان قند بالای آن است. در صورتی که اصلاً این گونه نیست و انجیر خشک به لحاظ اینکه برخورداری از ویتامین E، استرول، تانن و سایر ترکیبات فنلی میزان گلوکز خون را تا حد زیادی کاهش می دهد. بر همین اساس یکی از خواص انجیر خشک به کاهش قند خون و تنظیم میزان انسولین در بدن اختصاص یافته است.
جلوگیری از پیری پوست و ریزش مو
چین و چروک های صورت و ریزش مو از عوارض شایع افزایش سن است. در این راستا انجیر خشک به لحاظ بهره مندی از انواع آنتی اکسیدان و مواد مغذی ضمن تقویت سلامت پوست و مو، از بروز چین و چروک و ریزش مو جلوگیری می کند. البته کیفیت و میزان اثر گذاری خواص انجیر خشک به عوامل مختلفی نظیر وراثت، سن، شرایط کار و نوع آب و هوایی محل زندگی بستگی دارد.
تقویت حافظه
بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از ابتلاء به بیماری آلزایمر؛ آنتیاکسیدان موجود در انجیر خشک موجب بهبود عملکرد حافظه و کاهش آسیبهای ناشی از استرس به مغز شود. بر همین اساس با نحوه مصرف صحیح انجیر خشک تشکیل پلاک در بیماری آلزایمر را به تأخیر میاندازد و بدین ترتیب خطر ابتلاء به آلزایمر و زوال مغز تا حد زیادی کاهش مییابد.
افزایش استحکام استخوان ها و مفاصل
کلسیم موجود در انجیر خشک تا حد زیادی به افزایش تراکم استخوان ها و مفاصل کمک می کند و درصد ابتلا به پوکی استخوان را به حداقل می رساند، کاهش وزن سریع با انجیر خشک؛ همان طور که اشاره کردیم انجیر سرشار از فیبر است و با تقلیل احساس گرسنگی در فرد موجب کاهش وزن سریع می شود.