امروز برابر است با :1403-12-02

چرا جوانه گندم را در رژیم غذایی خود جای دهید؟

جوانه و سبوس گندم غنی از مواد مغذی هستند. بنابراین زمانی که دانه‌ی گندم به‌ طور کامل استفاده می‌ شود یا جوانه‌ ی آن به‌ صورت پودر یا روغن مصرف می‌ شود، مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی در اختیار بدن قرار می‌ گیرد. جوانه گندم سرشار از ویتامین‌ ها و آنتی‌ اکسیدان‌ هاست که به تقویت قلب، کنترل قند خون و پیشگیری از بیماری‌ ها کمک می‌ کند.

ارزش غذایی جوانه گندم

روغن موجود در جوانه گندم سرشار از نوعی ویتامین E به نام توکوفرول است که به‌عنوان یک آنتی‌ اکسیدان عمل می‌ کند. آنتی‌ اکسیدان‌ ها ترکیباتی هستند که به محافظت از بدن در برابر رادیکال‌ های آزاد کمک می‌ کنند. رادیکال‌ های آزاد به سلول‌ ها آسیب می‌ رسانند و به بیماری‌ های مزمن منجر می‌ شوند.

اگر چه جوانه گندم کوچک است، اما مواد مغذی زیادی دارد. پوسته‌ی بیرونی گندم یعنی سبوس هم برای سلامتی مفید است، اما جوانه حاوی مواد مغذی بیشتری است. جوانه منبع خوب انرژی، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات‌ های پیچیده است که همگی به روش‌ های متعددی با سیستم‌های داخلی بدن در تعامل هستند.

ویتامین‌ های مهمی مانند تیامین (ویتامین B۱)، نیاسین (ویتامین B۳)، فولات (ویتامین B۹) و ویتامین E در سطوح بالا در جوانه یافت می‌ شوند. از نظر وجود مواد معدنی، جوانه می‌ تواند بخشی از پتاسیم، فسفر، آهن، روی، کلسیم و سلنیوم مورد نیاز بدن را تأمین کند.

خوردن جوانه گندم این فواید را به دنبال دارد

مانع یبوست می‌ شود

افزودن جوانه گندم به رژیم غذایی راهی عالی برای افزایش مصرف فیبر و تنظیم حرکات روده است. فیبر حجم مدفوع را افزایش داده و به دفع راحت‌ تر آن کمک می‌ کند.

تنظیم سطح قند خون

مصرف غذاهای غنی از فیبر به تنظیم سطح قند خون کمک می‌ کند. فیبر موجود در غذاها می‌ تواند سطح قند خون ناشتا و کلسترول بد را کاهش دهد. علاوه بر این، آلفا لینولنیک اسید جوانه گندم باعث کاهش مقاومت به انسولین می‌ شود. همه‌ ی این عوامل به نوبه خود می‌ توانند در پیشگیری از دیابت نوع ۲ نقش داشته باشند.

با ژن‌ های مرتبط با پیری مقابله می کند

فرولات (ferulate) یک ترکیب فعال و فنلی در جوانه گندم است که می‌تواند با سرکوب ژن‌ های مرتبط با پیری و مقابله با استرس اکسیداتیو از سرعت پیر شدن بکاهد. علاوه بر این، ویتامین E موجود در جوانه از پوست شما در برابر آسیب ناشی از رادیکال‌ های آزاد محافظت می‌ کند.

تقویت عضلات

جوانه گندم یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است. پروتئین جوانه همراه با ویتامین B و ویتامین E موجود در آن به ساخت و ترمیم عضلات کمک می‌ کند. تحقیقات نشان داده‌اند که پیروی از رژیم غذایی غنی از ویتامین E توده‌ ی عضلانی را بهبود می‌ بخشد و سایر آسیب‌ های مرتبط با سن را کاهش می‌ دهد.

به سلامت قلب کمک می کند

جوانه گندم سرشار از ترکیباتی به نام فیتواسترول (phytosterol) است که خواص آنتی‌ اکسیدانی و ضد التهابی دارند. بدن ما نمی‌ تواند فیتواسترول‌ ها را تولید کند و باید آنها را از طریق رژیم غذایی به دست آورد. این مواد مغذی گیاهی به کاهش خطر بیماری قلبی و عروقی کمک می‌ کنند. اکتاکوزانول (octacosanol) موجود در در جوانه گندم در کنترل کلسترول بد (LDL) خون نقش دارد. جوانه همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که خطر مرگ ناگهانی ناشی از بیماری قلبی را کاهش می‌ دهد.

اشتراک گذاری