دانشمندان موفق به توسعه مدلی از هوش مصنوعی شده اند که می تواند تشخیص دهد آیا فرد در ۱۰ سال آینده دچار حمله قلبی خواهد شد یا خیر.
گروهی از دانشمندان دانشگاه آکسفورد لندن سیستم هوش مصنوعی جدیدی را توسعه داده اند که می تواند پیش بینی کند که آیا فرد در ۱۰ سال آینده در معرض خطر حمله قلبی قرار خواهد گرفت یا خیر. بنا به گزارشات این فناوری جدید احتمالاً به زودی در سراسر بریتانیا در دسترس جامعه پزشکی قرار گیرد.
مخترعان این سیستم اعلام کرده اند این اختراع می تواند سالانه جان هزاران نفر را نجات دهد. موسسه ملی بهداشت و مراقبت عالی (NICE) و خدمات بهداشت ملی (NHS) قصد دارند تا پایان سال میلادی عملکرد این سیستم را ارزیابی کنند.
هر سال بیش از ۳۰۰۰۰۰ نفر در بریتانیا بدلیل درد شدید قفسه سینه به پزشک مراجعه می کنند و بسیاری از آنها برای تشخیص علت آن سی تی اسکن انجام می دهند.
با این حال، کمتر از ۲۰ درصد از این اسکن ها گرفتگی قفسه سینه را نشان می دهند. ۸۰ درصد بقیه بیماران دست خالی به خانه بر می گردند بدون اینکه علت درد را بدانند.
استفاده از هوش مصنوعی جدید در اسکن قلب به پزشکان این امکان را فراهم می کند مشکلات را با دقت بیشتری شناسایی کرده و توصیه های پزشکی دقیق تری را برای بهبود حال بیماران ارائه دهند.
این فناوری مبتنی بر تشخیص آسیب ناشی از التهاب شریانی ساخته شده است. التهاب شریانی از جمله آسیب هایی است که همیشه با سی تی اسکن استاندارد تشخیص داده نمی شود. اگر هوش مصنوعی بتواند به طور قاطع این آسیب”پنهان” را شناسایی کند، می تواند به بیماران در معرض خطر حمله قلبی در پیشگیری از آن کمک شایانی کند.
اگر چه ورود هوش مصنوعی به عرصه پزشکی اغلب نگرانی هایی را به خصوص در مورد خطاهای احتمالی در پی دارد، اما مطالعات نشان می دهد پزشکان در ۴۵ درصد موارد داده های هوش مصنوعی را تایید کرده و حتی درمان بیمار را بر اساس نتایج آن داده ها تغییر دادند.
منبع: تکفارس