امروز برابر است با :1403-09-01
نظافت آشپزخانه

۷ وسیله آشپزخانه که حاوی باکتری های قاتل هستند!

آشپزخانه شما ممکن است بی لک به نظر برسد، اما هنوز هم می تواند حاوی باکتری هایی باشد که می توانند به سلامت شما آسیب بزنند. با کمال تعجب، برخی از رایج ترین ابزار آشپزخانه که ما هر روز استفاده می کنیم، محل پرورش میکروارگانیسم های خطرناکی مانند E. coli، سالمونلا و کپک هستند.

در اینجا نگاهی به هفت مورد از این قبیل و بهترین راه‌ها برای تمیز نگه داشتن آن‌ ها، آورده شده است.

1. اسفنج ها

اسفنج ها به دلیل نگه داشتن رطوبت و ذرات غذا بد نام هستند و آنها را به محیط اصلی برای باکتری ها تبدیل می کند. اسفنج‌ ها که اغلب برای پاک کردن سطوح استفاده می‌ شوند، اگر به درستی ضد عفونی نشوند، می‌ توانند باکتری‌ ها را در سراسر میزها پخش کنند. که ممکن است حاوی میکروب های مضر مانند E. coli و سالمونلا باشند.

نحوه تمیز کردن:

مایکروویو: اسفنج‌ های مرطوب را به مدت یک دقیقه برای از بین بردن میکروب‌ ها در مایکروویو قرار دهید.
ماشین ظرفشویی: آنها را در چرخه ماشین ظرفشویی با آب داغ بچرخانید.
محلول سفید کننده: گزینه دیگر خیساندن اسفنج ها در محلول سفید کننده (1 قاشق غذاخوری سفید کننده در هر لیتر آب) به مدت 5 دقیقه است.

2. درب بازکن کنسرو

درب بازکن‌ های کنسرو اغلب در حین تمیز کردن نادیده گرفته می‌ شوند، اما می‌ توانند بقایای غذا را روی تیغه‌ ها و چرخ‌ های خود جمع کنند و به باکتری‌ها اجازه رشد دهند. بقایای مواد غذایی اغلب در شکاف‌ های قوطی بازکن گیر می‌ افتند و این امر سلامتی را به خطر می‌ اندازد.

نحوه تمیز کردن:

پس از استفاده پاک کنید: تیغه ها را بعد از هر بار استفاده با دستمال کاغذی پاک کنید تا ذرات غذا از بین برود.
خیساندن در آب گرم و مایع ظرفشویی: به طور دوره‌ ای، درب بازکن قوطی را حدود 30 دقیقه قبل از شستشو در آب گرم و مایع ظرفشویی خیس کنید تا بقایای آن پاک شود.

3. واشر مخلوط کن

واشرهای لاستیکی در مخلوط کن ها یکی دیگر از نقاط داغ شگفت انگیز برای باکتری ها هستند. رطوبت و ذرات غذا اغلب در این واشرها به دام می‌ افتند و بستری برای رشد پاتوژن‌ های مضر ایجاد می‌ کنند. اگر به درستی تمیز نشوند، می توانند هر چیزی را که مخلوط کنید، آلوده کنند.

نحوه تمیز کردن:

جدا کردن: پس از هر بار استفاده، واشر مخلوط کن را به طور کامل جدا کنید و در آب گرم و مایع ظرفشویی خیس کنید تا تمام ذرات غذا از بین برود.
ماشین ظرفشویی: اگر قابل شستشو در ماشین ظرفشویی است، واشر و سایر قطعات را برای تمیز کردن کاملتر در ماشین قرار دهید.

4. کفگیرها

کفگیرهای لاستیکی، به ویژه آنهایی که چند قسمتی هستند، می توانند ذرات غذا را در شکاف های کوچک به دام بیندازند. نادیده گرفتن این ابزارها آسان است، اما عدم تمیز کردن آنها به درستی باعث رشد باکتری ها می شود.

نحوه تمیز کردن:

جدا کردن: هر کفگیر چند قسمتی را جدا کرده و آنها را به طور کامل در آب گرم و صابون یا در ماشین ظرفشویی بشویید.
تمیز کردن عمیق: به طور دوره‌ای کفگیرها را در محلول سفیدکننده خیس کنید تا باکتری‌ های ماندگار را از بین ببرید.

5. تخته برش

تخته های برش، به ویژه آنهایی که برای گوشت خام استفاده می شوند، می توانند به راحتی باکتری ها را در شیارهای خود به دام بیندازند. هنگامی که از همان تخته برش برای محصولات تازه استفاده می شود، این خطرناک است و خطر آلودگی متقابل را به همراه دارد.

نحوه تمیز کردن:

تخته های جداگانه: از تخته های جداگانه برای گوشت خام و سایر غذاها استفاده کنید.
آب گرم و مایع ظرفشویی: بعد از هر بار استفاده با آب گرم و مایع ظرفشویی کاملاً بشویید تا ذرات غذا از بین برود.
ضد عفونی کردن: به طور مرتب تخته ها را با یک پاک کننده آشپزخانه یا محلول سفید کننده رقیق شده ضد عفونی کنید تا میکروب های پنهان در شیارها را از بین ببرید.

6. دستگیره‌ های یخچال

دسته‌ های یخچال که ممکن است مرتباً با دست‌ های آلوده لمس شوند، می‌ توانند باکتری‌ ها را جمع کنند. روزانه آنها را ضد عفونی کنید.

7. قهوه سازها

مخزن آب در قهوه سازها می تواند در طول زمان میزبان کپک و باکتری باشد. تمیز کردن مخزن با سرکه و چرخه های منظم فقط آب جاری می تواند به حفظ بهداشت کمک کند.

اشتراک گذاری