فواید بی شماری برای سلامتی ذرت وجود دارد. از پاپ کورن گرفته تا چیپس ذرت سرخ شده و ما نمی توانیم شربت ذرت را فراموش کنیم. اما وقتی صحبت از ذرت به میان می آید، این سبزی محبوب مواد مغذی مفیدی را ارائه می دهد.
راهنمای مطالعه
حقایق تغذیه ای ذرت
ذرت منبع پروتئین، فیبر و کربوهیدرات است. همچنین سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی مانند ویتامین های A، C، E و K، منیزیم و پتاسیم است. در اینجا نگاهی به مواد مغذی موجود در یک خوشه بزرگ ذرت داریم.
- آب 109 گرم
- انرژی 123 کیلو کالری
- پروتئین 4.68 گرم
- چربی کل 1.93 گرم
- کربوهیدرات 26.7 گرم
- فیبر 2.86 گرم
- کل قندها 8.95 گرم
- کلسیم 2.86 میلی گرم
- آهن 0.744 میلی گرم
- منیزیم 52.9 میلی گرم
- فسفر 127 میلی گرم
- پتاسیم 386 میلی گرم
- سدیم 21.4 میلی گرم
- روی 0.658 میلی گرم
- مس 0.077 میلی گرم
- منگنز 0.233 میلی گرم
فواید ذرت برای سلامتی
زمانی که ذرت فرآوری نشده می خورید، مزایای زیادی برای سلامتی دارد. در اینجا برخی از فواید سلامتی ذرت در ساده ترین اشکال آن آورده شده است.
سلامت روده را تقویت می کند
ذرت حاوی فیبر نامحلول و محلول است، به شما کمک می کند احساس سیری و رضایت کنید و باکتری های سالم روده را تقویت می کند. در حالی که ذرت یک سبزی نشاسته ای است، به این معنی که به طور طبیعی کربوهیدرات بیشتری نسبت به برخی سبزیجات دیگر دارد، فیبر محلول به کاهش سرعت جذب کربوهیدرات ها کمک می کند و از افزایش قند خون جلوگیری می کند و از گرسنگی مجدد شما جلوگیری می کند.
جایگزین بدون گلوتن ارائه می دهد
ذرت به طور طبیعی بدون گلوتن است. در حالی که گندم، جو، چاودار و غلات مرتبط حاوی گلوتن هستند، ذرت نوع دیگری از غلات است که گلوتن ندارد. این باعث می شود ذرت برای افرادی که به عدم تحمل گلوتن یا بیماری سلیاک مبتلا هستند مناسب باشند.
ترمیم و رشد عضلات را تقویت می کند
افزودن ذرت به سالاد، ماکارونی، کاسه برنج و موارد دیگر راهی ساده برای افزایش پروتئین غذا است، به خصوص اگر گیاه خوار هستید. ذرت پروتئین بیشتری نسبت به سایر سبزیجات دارد. مانند فیبر، پروتئین به جلوگیری از گرسنگی و هوس کمک می کند و عملکردهای اساسی متعددی را در بدن انجام می دهد، از جمله ترمیم و رشد عضلات.
سلامت چشم را بهبود می بخشد
همه در مورد هویج صحبت می کنند که بینایی شما را حفظ می کند، اما ذرت را هم دست کم نگیرید. لوتئین و زآگزانتین به انواع رایج ذرت رنگ زرد آن را می دهند و رنگدانه های اصلی موجود در نقطه زرد شبکیه چشم انسان را تشکیل می دهند.
سلامت مغز و پروستات را تحریک می کند
ذرت حاوی کورستین، فلاونوئید (نوعی رنگدانه گیاهی و فیتونوترینت) است که در میوهها، سبزیجات و غلات مختلف یافت میشود. به لطف خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، نشان داده شده است که کورستین به پیشگیری از بیماری های عصبی و ارتقای سلامت مغز کمک می کند. همچنین به جلوگیری از پیشرفت سرطان پروستات کمک می کند. (همچنین نشان داده شده است که پیشرفت سایر سرطان ها از جمله سرطان سینه، دهانه رحم، روده بزرگ، کبد و ریه را کاهش می دهد.)
خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد
یک وعده ذرت حاوی بیش از پنج درصد از نیاز روزانه به پتاسیم و حدود 10 درصد از نیاز روزانه به منیزیم است. این مواد معدنی (هر دو به عنوان الکترولیت طبقه بندی می شوند) در بسیاری از فرآیندهای مختلف بدن نقش دارند. پتاسیم، به نام چند مورد، به تنظیم سطح هیدراتاسیون، ارسال سیگنال های عصبی، محافظت از استخوان ها و کاهش فشار خون کمک می کند. منیزیم نیز در عملکرد و تنظیم اعصاب، مدیریت فشار خون، و کاهش خطر سکته مغزی و بیماری ایسکمیک قلبی نقش دارد.
سیستم ایمنی را بهبود می بخشد
چه ذرت را یک سبزی یا غلات کامل در نظر بگیرید، ویتامین ها و مواد معدنی را در هر دو قسمت کاهش می دهد. یک فنجان ذرت زرد شیرین حاوی حدود 10 درصد از ارزش روزانه ویتامین C است، آنتی اکسیدانی که از سیستم ایمنی، تولید کلاژن و جذب آهن پشتیبانی می کند.
همچنین حدود 20 درصد از ارزش روزانه تیامین و 15 درصد از ارزش روزانه فولات را ارائه می کند هر دو ویتامین B هستند که به تبدیل کربوهیدرات ها به انرژی کمک می کنند. مصرف فولات در دوران بارداری برای اطمینان از رشد طبیعی جنین و جلوگیری از برخی موارد ضروری است.
مضرات احتمالی ذرت
در حالی که بدون شک ذرت فوایدی برای سلامتی دارد، برخی مضرات احتمالی نیز وجود دارد. به عنوان مثال، برخی از اشکال فرآوری شده ذرت به اندازه ذرت در خالص ترین اشکال آن سالم نیستند. برخی افراد ممکن است نسبت به ذرت نیز عدم تحمل داشته باشند.
ذرت دارای کربوهیدرات نسبتاً بالایی است، عمدتاً به شکل نشاسته. همچنین حاوی اسید فیتیک است که به مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، آهن و روی در دستگاه گوارش متصل می شود. این بدان معنی است که به طور بالقوه می تواند جذب آنها را مهار کند.
علاوه بر این، ذرت مستعد آلودگی قارچی است که می تواند منجر به تولید مایکوتوکسین شود. اینها شامل فلاتوکسین و فومونیزین هستند. مصرف ذرت آلوده به مایکوتوکسین ها میتواند خطراتی مانند آسیب کبدی و افزایش خطر سرطان داشته باشد.