اسیداولئیک موجود در روغن فندق از افزایش کلسترول خون جلوگیری می کند، همچنین در تنظیم قند خون موثر بوده و حاوی آپوپروتئین A-۱ است که در پیشگیری از بروز بیماری های عروق سیاهرگ نقش دارد و از افزایش آپوپروتئین B که برای بدن مضر است جلوگیری می کند.
فندق سرشار از ویتامین های A ، B۱ ، B۲ ، C و ویتامین E به همراه املاح معدنی شامل کلسیم، فسفر، آهن، گوگرد، منیزیم، روی و پتاسیم است.
در ۱۰۰ گرم مغز فندق ۶۰۰ کالری، در ۱۰۰ گرم فندق با پوست ۳۰۰ کالری و در یک عدد آن ۱۰ کالری انرژی وجود دارد. این دانه آجیلی سرشار از چربی های سالم بوده و با اسیدهای چرب اشباع نشده یعنی چربی های خوب، غنی شده است و مصرف آن به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) و بهبود سلامت قلب تاثیرگذار است.
راهنمای مطالعه
فندق می تواند عملکرد مغز را بهبود ببخشد
ویتامین E موجود در فندق خواص ضد التهابی دارد و موجب کاهش سطوح استرس و اضطراب می شود و در نتیجه در سلامت مغز تاثیرگذار است افزون بر این، فندق یک منبع غنی از ویتامینهای B ۱، B ۲ و B ۶ است که برای حفظ سلامت مغز و خونسازی مخصوصا در کودکان در حال رشد ضروری هستند.
فندق با پیری پوست مبارزه می کند
ویتامین E موجود در فندق با علائم پیری پوست مانند بروز لکههای تیره و خطوط و چینوچروکها مبارزه میکند و در جوانسازی پوست نقش بسزایی دارد، افزون بر این محافظی قوی برای پوست در برابر آسیبهای نور خورشید نیز محسوب میشود، مصرف فندق روشی فوق العاده برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و صدمات ناشی از اشعه ماورابنفش است.
تامین کننده کلسیم بدن است
هر وعده مصرف فندق ۳۲ میلی گرم کلسیم به بدن می رساند که در نتیجه موجب بهبود سلامت استخوان ها می شود و افرادی که لبنیات مصرف نمیکنند می تواند برای دریافت کلسیم از این دانه آجیلی استفاده کنند.
فندق باعث کاهش فشار خون می شود
مصرف فندق حدود ۴۶ میلی گرم منیزیم به بدن می رساند که با کاهش فشار خون و خطر ابتلا به دیابت ارتباط دارد.
مصرف فندق می تواند به لاغر شدن کمک کند
مصرف فندق به دلیل اینکه فیبر بالایی دارد، موجب احساس سیری طولانی مدت در فرد می شود و راهی برای جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن محسوب می شود.