امروز برابر است با :1404-01-24

مسمومیتی که در فصل بهار خطر ساز می شود

شناسایی قارچ‌ های سمی از خوراکی تنها از طریق ویژگی‌ های ظاهری امکان‌ پذیر نیست و تنها کارشناسان مجرب در این حوزه می‌ توانند این تمایز را تشخیص دهند.

مصرف قارچ‌ های سمی می‌ تواند منجر به مسمومیت‌ های شدید گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال شده و در مواردی حتی به مرگ منجر شود. این علائم معمولا بین 5 تا 12 ساعت پس از مصرف ظاهر می‌ شوند و در صورت تاخیر در بروز علائم، خطر سمیت بیشتر می‌ شود.

برای پیشگیری از مسمومیت، باید از مصرف قارچ‌ های خودرو به ویژه آنهایی که در کنار تنه درختان خشک شده می‌ رویند، خودداری کرد و تنها قارچ‌ هایی که توسط مراکز مجاز عرضه می‌ شوند، مصرف شوند.

روش‌ های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره یا مشاهده حشرات اطراف قارچ معیارهایی برای تشخیص سمی بودن قارچ‌ ها نیستند.

سموم برخی قارچ‌های سمی در برابر گرما مقاوم هستند و فرآیندهای پخت نمی‌ توانند آنها را بی‌ اثر کنند. تشخیص قارچ‌ های سمی از انواع خوراکی تنها از عهده متخصصان بر می‌ آید و مردم باید از مصرف قارچ‌ های خودرو پرهیز کنند.

اشتراک گذاری