چای در سراسر جهان یک نوشیدنی اصلی است که ما را از ابتدا تا انتها در طول روز می برد. اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چای چگونه درست می شود؟ یا چگونه انواع چای با یکدیگر متفاوت است؟ باور کنید یا نه، برخی از انواع اصلی چای از یک گیاه می آیند.
بزرگترین تفاوت بین بسیاری از انواع چای، مدت زمانی است که برگ های چای چیده شده قبل از خشک شدن اکسید می شوند. اکسیداسیون برگ های چای را قهوه ای می کند و طعم آن ها را تغییر می دهد و آنها را به چیزی غنی تر و تیره تر از آغاز تازه شان تبدیل می کند. چای های دیگر دارای ترکیبی از گیاهان مختلف هستند. در اینجا، ما برخی از انواع محبوب چای را با شما به اشتراک می گذاریم و توضیح می دهیم که چه چیزی آنها را منحصر به فرد و شایسته جایگاهی در کابینت آشپزخانه شما می کند.
راهنمای مطالعه
چای سیاه
چای سیاه، پایه تمام چای های دیگر نیز می باشد. اکثر کشت های تجاری کاملیا سیننسیس در آسیا انجام می شود و احتمالاً منشا آن چین است.
برگ های چای سیاه برای مدت طولانی اکسیده شده اند تا قبل از فرآیند خشک شدن، طعم مالتی و پر بدن ایجاد شود. اغلب متوجه می شوید که برگ های چای سیاه به قطعات کوچک خرد می شوند، که باعث اکسیداسیون می شود. در بیشتر موارد، برگ های کوچکتر نشان دهنده یک فنجان چای غلیظ تر است.
یک فنجان چای سیاه به لطف وجود فلاونوئیدها می تواند از سلامت قلب حمایت کند. با این حال، به دلیل محتوای کافئین موجود در آن، بهتر است از یک فنجان زودتر در روز مانند صبحانه یا ناهار لذت ببرید و نه درست قبل از خواب. از آنجایی که مقدار کافئین در یک فنجان چای سیاه نسبتاً کم است، بسیاری از مردم از آن ناراحت نیستند.
چای سبز
اگر می خواهید طعم خالص و علف گیاه کاملیا سیننسیس را بچشید، برگ های چای سبز را امتحان کنید، که پس از چیدن مدت کوتاهی گرم می شوند تا از اکسید شدن و حفظ کیفیت طبیعی خود جلوگیری کنند. بسته به تنوع، چای سبز می تواند طعم گیاهی، گلی، تمیز و غیره داشته باشد.
یک فنجان چای سبز به طور معمول حاوی درصد بالایی از پلی فنول ها است ترکیبات آنتی اکسیدانی که از بدن در برابر بیماری محافظت می کنند. چای سبز انرژی بخش و آرام بخش، نوشیدنی مناسبی برای صبح ها و اوایل بعدازظهر است.
چای اولانگ
بهترین راه برای فکر کردن به چای اولانگ، تلاقی چای سیاه و سبز است. در حالی که چای سیاه کاملاً اکسید می شود و چای سبز به سختی اکسید می شود، اگر اصلاً باشد، چای اولانگ جایی در وسط می افتد.
سطوح اکسیداسیون چای اولانگ به طور چشمگیری متفاوت است و در نتیجه طیف وسیعی از چای اولانگ تولید می شود که طعم برخی از آنها بیشتر شبیه چای سبز (گیاهی، تازه، گلی) و برخی بیشتر شبیه چای سیاه (مالتی، غنی، پر بدن) است. اغلب متوجه می شوید که برگ های چای اولانگ دارای شکل پیچشی هستند که با دست یا ماشین برای تشویق اکسیداسیون و تنظیم مشخصات طعم چای شکل می گیرند.
اگر استرس دارید یا مضطرب هستید، یک فنجان چای اولانگ بنوشید. این چای محبوب همچنین از سلامت روده حمایت می کند و به مبارزه با التهاب کمک می کند.
چای گیاهی
چای گیاهی یک اصطلاح گسترده برای هر نوشیدنی است که با خیساندن گیاهان و ادویه ها در آب داغ تهیه می شود. چای نعناع، زنجبیل و بابونه نمونه های محبوبی از دم کرده های گیاهی هستند. به طور کلی، دمنوش های گیاهی فاقد کافئین هستند و هر کدام از انواع آن فواید سلامتی خاص خود را دارند. به عنوان مثال، چای نعناع و زنجبیل می تواند به هضم غذا کمک کند، در حالی که چای بابونه یک نوشیدنی آرام بخش مورد علاقه است که برای نوشیدن قبل از خواب عالی است.
چای ماچا
ماچا با خاستگاه ژاپن، پودر آسیاب شده ای است که از نوع خاصی از برگ چای سبز خشک شده تهیه می شود. با طعمی که کمی علف دار و تلخ توصیف می شود، نوشیدنی سبز روشن معمولاً به شکل لاته (یخ یا داغ) مصرف می شود.
در حالی که بسیاری از فواید آن مانند چای سبز است، ماچا حاوی سطح بالاتری از کافئین است که آن را به یک چای صبح یا بعد از ظهر محبوب تبدیل می کند. هنگام خرید، متوجه انواع مختلف ماچا، از درجه تشریفاتی گرفته تا درجه آشپزی خواهید شد که نشان دهنده نوع برگ های استفاده شده است.