با محبوبیت روز افزون قارچ های کاربردی، مردم در حال یافتن راه های بیشتری برای گنجاندن قارچ ها در برنامه های روزمره خود هستند، مانند انواع مختلف چای قارچ. نوشیدن چای قارچ یکی از مرسوم ترین و در واقع یکی از قدیمی ترین روش ها برای مصرف این قارچ ها است، زیرا فواید چای قارچ بسیار گسترده است. اما چای قارچ چیست؟ آیا چای در آن وجود دارد، چگونه آن را درست می کنند، و نوشیدن آن چه مزایایی دارد؟
راهنمای مطالعه
چای قارچ چیست؟
به زبان ساده، چای قارچ نوشیدنی آب گرم است که با قارچ دم کرده (یا خیسانده شده است). اما ما در مورد قارچ های آشپزی روزمره شما صحبت نمی کنیم. دمنوش قارچ واقعاً وسیله ای است که از طریق آن می توان قارچ های کاربردی و سازگار که دارای برخی خواص درمانی فراتر از مشخصات تغذیه ای خود هستند در رژیم غذایی ادغام کرد.
رایج ترین گونه های قارچ دارویی موجود در این نوشیدنی های گرم کننده شامل ریشی، چاگا و یال شیر هستند. همچنین می توانید قارچ های کوردیسپس، ترملا، دم بوقلمون و قارچ شیتاکه را نیز انتخاب کنید.
انواع دمنوش قارچ
چای قارچ می تواند به روش های مختلف ظاهر شود. می توانید مخلوط های چای را پیدا کنید که شامل قارچ های کامل و آسیاب شده است، که فقط باید آب به آن اضافه کنید، هم بزنید و لذت ببرید. برخی دیگر نیاز به فرآیند خیساندن سنتی دارند که در آن شما در واقع خود قارچ ها را نمی بلعید. برخی از انواع برگ های چای واقعی را شامل می شوند، در حالی که برخی دیگر این گونه نیستند.
چای قارچ چه طعمی دارد؟
چای قارچ طعمی خاکی دارد. گاهی اوقات طعم آن کمی تلخ است. با این حال، طعم چای قارچ بسته به نوع قارچی که در چای وجود دارد، می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، چای قارچ ریشی تلخ تر و چوبی تر از چای قارچ چاگا است که طعم ملایم تر و کمی شیرین تری دارد.
مواد دیگری مانند زنجبیل، لیمو و عسل که معمولاً با چای مخلوط می شوند نیز می توانند طعم چای را تغییر دهند. به عنوان مثال، عسل می تواند به شیرین کردن چای تلخ کمک کند و آن را برای برخی خوش طعم تر کند.
7 فواید چای قارچ
استرس و التهاب را مدیریت می کند
غذاهای کاربردی، از جمله قارچ ها، به عنوان غذاهایی تعریف می شوند که دارای مزایای سلامتی خارج از مواد مغذی هستند. بسیاری از آنها نیز دارای خواص آداپتوژنی خواهند بود. آداپتوژن ها گروهی از ترکیبات هستند که بیشتر در غذاهای گیاهی یافت می شوند، اگرچه برخی از انواع مصنوعی نیز وجود دارد که از طریق آرام کردن سیستم عصبی مرکزی به بدن کمک میکند تا استرس را بهتر مدیریت کند و واکنش آن را به هورمون استرس رایج یعنی کورتیزول تعدیل کند.
خوردن قارچ ها و غذاهای حاوی آداپتوژن ها برای مزایای سلامتی، مفهوم جدیدی نیست و سابقه طولانی در طب چینی و آیورودا دارد.
ریز مغذی ها و آنتی اکسیدان ها
قارچ هایی که با قرار گرفتن در معرض پرتوهای فرابنفش (UV) رشد کرده اند، منابع عالی ویتامین D خواهند بود، یک ریز مغذی که یافتن آن در رژیم غذایی سخت است. که برای متابولیسم انرژی حیاتی هستند. بعلاوه، هر گونه حاوی ترکیبات گیاهی فعال زیستی است که آنتی اکسیدان های قوی هستند و به سیستم ایمنی ما کمک می کنند.
سلامت قلب و روده را تقویت می کند
یکی از مزایای باور نکردنی همه قارچ ها این است که دوز سالمی از فیبر را ارائه می کنند که از سلامت روده و سلامت کلی حمایت می کند. و بسیاری از انواع آن حاوی نوع خاصی به نام بتا گلوکان هستند. این فیبر محلول به کلسترول در روده کوچک متصل میشود و به آن اجازه می دهد به جای جذب، از سیستم ما عبور کند و آن را به یک مکمل عالی برای سلامت قلب تبدیل می کند. به علاوه، به عنوان یک پری بیوتیک عمل می کند و باکتری های سالم موجود در میکروبیوم روده ما را تغذیه می کند و به رشد کل سیستم کمک می کند.
حاوی کافئین کمی است
اگر می خواهید مصرف کافئین خود را کاهش دهید، روی آوردن به یک چای گیاهی، با کافئین کم یا بدون کافئین، می تواند جایگزین خوبی برای چای سیاه یا قهوه باشد. بعضی از افراد از تعویض فنجان قهوه صبحگاهی خود با چای قارچ لذت می برند، زیرا کافئین کمتری دارند و این باعث تقویت ملایم تر می شود.
خلق و خو را بهبود می بخشد
قارچ- خلق و خو و عملکرد شناختی افراد میانسال و مسن را افزایش می دهد. در حالی که عصاره قارچ ممکن است حاوی تمام ترکیبات زیست فعال مشابه با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی نباشد، استفاده از پودر قارچ در چای قارچ می تواند به شما کمک کند تا مطمئن شوید که از فواید آن بهره مند می شوید.
خواب را بهبود می بخشد
نشان داده شده است که قارچ به بهبود خواب کمک می کند. به عنوان مثال ثابت شده است که قارچ یال شیر باعث بهبود اختلال خواب و سلامت کلی می شود. در همین حال، سرخ شدن قارچ چوبی، باعث بهبود کیفیت خواب شد.
سیستم ایمنی را تقویت می کند
اکنون می دانیم که چای قارچ می تواند به بهبود میکروبیوم کمک کند. اما یک میکروبیوم سالم نه تنها با بهبود سلامت روده مرتبط است. همچنین با سلامت کلی بهتر سیستم ایمنی مرتبط است. بنابر این، نوشیدن چای قارچ می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما نیز کمک کند.
آیا نوشیدن چای قارچ بی خطر است؟
چای های قارچ اغلب به عنوان یک مکمل در نظر گرفته می شوند، بناب راین حتماً قبل از امتحان با پزشک خود صحبت کنید.