امروز برابر است با :1404-08-21

این موارد عوامل تسریع‌ کننده سفیدی مو هستند

سفید شدن مو فرآیندی چند عاملی است که گر چه درمان قطعی برای بازگرداندن رنگ طبیعی مو وجود ندارد، اما می‌ توان با اصلاح سبک زندگی، تغذیه‌ غنی از آنتی‌ اکسیدان‌ ها و کنترل استرس، روند سفید شدن زودرس را به‌ طور قابل‌ توجهی کند کرد.

سفید شدن مو یکی از پدیده‌ های طبیعی فرایند پیری است که در اثر کاهش فعالیت یا از بین رفتن سلول‌ های تولید کننده رنگدانه (ملانوسیت‌ ها) در فولیکول‌ های مو رخ می‌ دهد. با افزایش سن این سلول‌ ها دچار تحلیل یا نابودی می‌ شوند و موها بدون رنگ رشد می‌ کنند.

عوامل تسریع‌ کننده سفیدی مو

هر چند عوامل ژنتیکی مهم‌ ترین نقش را در سفیدی موها دارند، اما عوامل محیطی، تغذیه‌ ای و روانی نیز می‌ توانند این روند را تسریع کنند. پدیده‌ سفیدی مو علاوه بر جنبه‌ زیبایی‌ شناختی، می‌ تواند شاخصی از سلامت عمومی، سطح استرس اکسیداتیو و کمبودهای تغذیه‌ ای در بدن باشد.

استرس اکسیداتیو در نتیجه افزایش رادیکال‌ های آزاد در فولیکول مو باعث آسیب به DNA ملانوسیت‌ ها و از بین رفتن آن‌ ها می‌ شود. عوامل محیطی مانند آلودگی، اشعه UV و سیگار در این روند نقش دارند. کمبود ویتامین‌ ها و مواد معدنی مانند ویتامین B۱۲، آهن، مس و روی می‌ تواند موجب اختلال در تولید ملانین شود. پژوهش‌ ها نشان داده‌اند که استرس مزمن از طریق آزادسازی نورآدرنالین، سلول‌ های بنیادی فولیکول مو را از بین می‌ برد و موجب توقف دائمی تولید ملانین می‌ شود.

نکاتی برای مصرف لبنیات

برای مثال شیر باید در صورت استفاده گرم باشد و با عسل یا دارچین نوشیده شود. ماست یا دوغ باید به شکل چکیده و با زیره، نعنا، آویشن یا سیاهدانه مصرف شود. بهترین مصلح پنیر، آویشن است اما می‌ توان از سیاهدانه و زیره هم استفاده کرد. منابع دیگر کلسیم، انجیر، کنجد، مویز، شوید، نعنا و بادام است.

ماهی بهتر است از ماهی‌های جنوب باشد که سردی کمتری داشته و به‌صورت ملایم سرخ یا به شکل کبابی مصرف شود. استفاده از سبزیجاتی مانند کاهو، خرفه، اسفناج، کدو و گوجه‌ فرنگی و میوه‌ های آب‌ دار مانند هندوانه و خیار و موز لازم است کم شود. غذاها بهتر است به‌صورت کبابی یا به‌صورت سرخ‌ شده با حرارت ملایم طبخ شود.

اشتراک گذاری