شیر خام یا پاستوریزه بخشی ضروری از زندگی روزمره ما است. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که آیا یکی بهتر از دیگری است؟ نوشیدن شیر خام در مقابل شیر پاستوریزه سالهاست که مورد بحث بوده است. که دلایل آن نحوه پردازش، محتوای غذایی و ایمنی آن است.
راهنمای مطالعه
با مصرف این دو نوع شیر چه اتفاقی برای بدن می افتد؟
شیر خام
شیر خام، شیر فرآوری نشده گاو، بز یا گوسفند است. این ماده حاوی پروتئین، چربی، کلسیم و مواد معدنی به مقدار زیاد است. همچنین حاوی آنزیم ها و پروبیوتیک های مفید است.
طعم و مزه
بسیاری از مردم متوجه می شوند که شیر خام طعم غنی تر و خامه تری نسبت به شیر پاستوریزه دارد که طبیعت فرآوری نشده خود را نشان می دهد.
آنزیم ها و پروبیوتیک ها
شیر خام حاوی آنزیم هایی مانند لاکتاز است که ممکن است به هضم لاکتوز کمک کند. همچنین حاوی پروبیوتیک های طبیعی است.
ایمنی
شیر خام خطراتی برای سلامتی دارد که می تواند حاوی باکتری های بیماری زا مانند سالمونلا، E. coli و لیستریا باشد.
این باکتری ها می توانند منجر به بیماری های ناشی از غذا شوند که می تواند شدید یا حتی تهدیدکننده زندگی باشد، به ویژه برای جمعیت های آسیب پذیر مانند زنان باردار، کودکان خردسال، افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. علائم بیماری های مرتبط با شیر خام می تواند شامل تهوع، استفراغ، اسهال و گرفتگی شکم باشد.
شیر پاستوریزه
آنزیم ها و پروبیوتیک ها
شیر پاستوریزه تحت حرارت قرار می گیرد تا باکتری ها را از بین ببرد و در عین حال طعم اصلی و مواد مغذی شیر را حفظ کند. در حالی که پاستوریزاسیون باکتری های مضر را از بین می برد، می تواند سطوح برخی از مواد مغذی حساس به حرارت مانند ویتامین B را نیز کاهش دهد. شیر پاستوریزه منبع خوبی از کلسیم و ویتامین D است.
ایمنی
مزیت اصلی مصرف شیر پاستوریزه ایمنی آن است. با از بین بردن میکروارگانیسم های بیماری زا، ممکن است خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا را کاهش دهد.
چه چیزی را باید انتخاب کنید؟
در حالی که شیر خام طعم غنی دارد، شیر پاستوریزه عاری از باکتری های مضر است. برای جمعیت عمومی، شیر پاستوریزه ایمن تر و مقرون به صرفه تر است.
سلب مسئولیت: همیشه قبل از شروع هر روتین با پزشک خود مشورت کنید.