امروز برابر است با :1403-09-03

دانشمندان سرطان را با استفاده از نور در بدن درمان می کنند!

دانشمندان «دانشگاه نوتردام» یک دستگاه LED ابداع کرده‌ اند که قابل کاشت در بدن است و از نور برای درمان سرطان‌ های ریشه‌ دار در عمق بدن استفاده می‌ کند.

این موضوع ثابت شده است که انواع خاصی از نور می‌ توانند یک درمان مؤثر و کمتر ‌تهاجمی برای سرطان‌ های پوست یا نمونه‌ های مشابه آن باشند.

این روش وقتی امکان‌ پذیر است که داروی مورد نظر با نور ترکیب و فعال شود، اما سرطان‌ های ریشه‌ دار که توسط بافت، خون و استخوان احاطه شده‌ اند، همیشه فراتر از تأثیرات درمانی نور بوده‌ اند.

دانشمندان «دانشگاه نوتردام»(University of Notre Dame) با هدف به ارمغان آوردن مزایای نور برای سرطان‌ هایی که دسترسی به آنها سخت‌ تر است، یک دستگاه LED بی‌ سیم ابداع کرده‌ اند که می‌ توان آن را در بدن کاشت. هنگامی که این دستگاه با رنگ حساس به نور ترکیب می‌ شود، نه تنها سلول‌ های سرطانی را از بین می‌ برد، بلکه واکنش سیستم ایمنی را نیز برای هدف‌گیری سرطان تنظیم می‌ کند.

«توماس اوسالیوان»(Thomas O’Sullivan)، دانشیار مهندسی برق دانشگاه نوتردام و از پژوهشگران این پروژه، گفت: برخی از رنگ‌ های نور بیشتر از رنگ‌ های دیگر به عمق بافت‌ها نفوذ می‌ کنند. به نظر می‌ رسد آن نوع نور و در این مورد نور سبز که به عمق نفوذ نمی‌ کند، توانایی ایجاد یک واکنش قوی‌ تر را در برابر سلول‌ های سرطانی دارد.

برای مؤثر شدن نور در از بین بردن سلول‌ های سرطانی باید رنگی که حاوی مولکول‌ های جاذب نور است، به سلول‌ ها تزریق شود. پس از روشن شدن دستگاه، نور به انرژی تبدیل می‌ شود و این انرژی، اکسیژن خود سلول‌ها را سمی می‌ کند تا سلول‌ های سرطانی را علیه خودشان تحریک کند. این دستگاه در واقع به مرگ سلولی منجر می‌ شود.

«بردلی اسمیت»(Bradley Smith)، استاد دانشگاه نوتردام و از پژوهشگران این پروژه، گفت: «هیلی سندرز»(Hailey Sanders)، دانشجوی بیوشیمی و «سانگهون رو»(SungHoon Rho)، دانشجوی مهندسی برق، با دقت به این نکته اشاره کردند که سلول‌ های سرطانی در معرض درمان متورم شده‌ اند. این مشخصه یک نوع مرگ سلولی است که به‌ ویژه در تحریک واکنش ایمنی خوب عمل می‌ کند. هدف ما این است که فقط کمی از مرگ سلولی را القاء کنیم تا سیستم ایمنی تحریک شود و حمله به سرطان را آغاز کند.

در پژوهش‌ های آینده، این دستگاه در موش‌ ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت تا مشخص شود که آیا فرآیند آغاز شده کشتن سرطان در یک تومور، سیستم ایمنی را وادار می‌ سازد تا تومور سرطانی دیگری را شناسایی و به آن حمله کند یا خیر.

اوسالیوان خاطرنشان کرد که این دستگاه به اندازه یک دانه برنج است و می‌ توان آن را مستقیما به تومور سرطانی تزریق کرد تا پس از آن، از راه دور با یک آنتن بیرونی فعال شود. هدف این است که از این دستگاه نه تنها برای ارائه درمان، بلکه برای نظارت بر واکنش تومور، تنظیم قدرت سیگنال و زمان‌ بندی در صورت لزوم استفاده شود.

این پژوهش در مجله «Photodiagnosis and Photodynamic Therapy» به چاپ رسید.

اشتراک گذاری