مصرف آجیل با بهبود عملکرد شناختی، کاهش خطر افسردگی، تقویت خلق و خو، افزایش حافظه، یادگیری و تمرکز مرتبط است.
آجیل حاوی اسیدهای چرب، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی است که در بسیاری از ابعاد سلامت مغز نقش اساسی دارند؛ خصوصاً در موارد زیر:
عملکرد شناختی
مصرف آجیل و خشکبار با افزایش جریان خون به مغز، بهبود عملکرد نورون ها، افزایش سطح انتقال دهنده های عصبی، تأمین مواد مغذی ضروری برای مغز و کاهش التهاب، به بهبود عملکرد شناختی، افزایش سرعت پردازش اطلاعات، بهبود تصمیم گیری، افزایش خلاقیت و بهبود عملکرد کلی مغز کمک می کند.
کاهش افسردگی
بررسی ها نشان می دهد مصرف منظم آجیل با کاهش خطر افسردگی و بهبود وضعیت خلق و خو مرتبط است. بر اساس مطالعات، ریسک افسردگی در افرادی که روزانه آجیل مصرف میکنند، ۲۳ درصد کمتر است.
یادگیری و حافظه
یک مطالعه اسپانیایی نشان داد کودکانی که مادرانشان در سه ماهه اول بارداری آجیل بیشتری مصرف می کردند، بهترین عملکرد را در تست های سنجش شناختی، تمرکز و حافظه از خود نشان می دهند.
آجیل و مغزها چگونه به سلامت مغز انسان کمک می کنند؟
عوامل متعددی بر عملکرد شناختی تأثیر می گذارند؛ از جمله اختلال در تنظیم متابولیک، استرس اکسیداتیو و التهاب. مصرف آجیل با طیف گسترده ای از فواید، از جمله کاهش آسیب اکسیداتیو، التهاب، تجمع پلاکتی و همچنین تقویت واکنش عروقی و عملکردهای ایمنی، سلامت مغز ما را تأمین می کند. همچنین یافته ها نشان می دهد امگا ۳ موجود در انواع آجیل، به ویژه گردو، به محافظت از عملکردهای حیاتی مغز و رگ های خونی آن کمک می کند.
منبع: https://www.nutsforlife.com.au/resource/nuts-and-brain-health