کیفیت خواب مدت هاست که با سلامت کلی و طول عمر مرتبط است. خوابیدن در تاریکی کامل، به جای خوابیدن با نور در شب یا در اتاقی با نور کم، ممکن است به طور قابل توجهی خطر مرگ زودرس را کاهش دهد.
کسانی که در اتاق های کاملاً تاریک می خوابند، در مقایسه با کسانی که با چراغ های روشن می خوابند (حتی اگر اتاق کم نور باشد)، 30 درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند.
بنابراین، وقتی در تاریکی مطلق می خوابید، دقیقاً چه اتفاقی برای بدن می افتد و این چگونه با خوابیدن با نور شب مقایسه می شود؟
ریتم شبانه روزی یک ساعت بیولوژیکی 24 ساعته است که معمولاً زمان خواب را هماهنگ می کند. نور نقش مهمی در تنظیم این ساعت داخلی دارد. زمانی که نور وارد چشم می شود، سلول های خاصی در شبکیه وجود دارد که ورودی ها در آنجا تولید شده و به مغز منتقل می شوند و به عنوان اطلاعات مربوط به زمان روز تفسیر می شود.
چگونه خوابیدن در تاریکی کامل بر ریتم شبانه روزی طبیعی بدن در مقایسه با خوابیدن با نور در شب تاثیر می گذارد؟
تاثیر قرار گرفتن در معرض نور بر الگوهای خواب ما قابل توجه است. وقتی فردی در معرض نور طبیعی قرار می گیرد، ریتم شبانه روزی فرد با غروب و طلوع خورشید هماهنگ می شود. این هماهنگ سازی طبیعی می تواند توسط منابع نور مصنوعی مختل شود.
هرگاه قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی با زمان نامناسب، مانند نور دستگاه یا نور تلفن همراه، به خصوص در شب، می تواند بر چرخه خواب و بیداری فرد تأثیر بگذارد و می تواند بنابراین بر ریتم شبانه روزی یا ساعت بیولوژیکی تأثیر می گذارد.
تاثیر قرار گرفتن در معرض نور در طول خواب بر تولید هورمون، سلامت کلی و طول عمر
قرار گرفتن در معرض نور به طور قابل توجهی بر تولید ملاتونین، هورمونی حیاتی برای تنظیم خواب تأثیر می گذارد. ملاتونین یک هورمون یا یک انتقالدهنده عصبی است که به طور طبیعی توسط بدن ساخته می شود و تولید آن ارتباط نزدیکی با نور و پاسخ به تاریکی دارد.
قرار گرفتن در معرض نور باعث کاهش تولید ملاتونین می شود و به ویژه در عصر یا شب با غروب خورشید، سطح ملاتونین را افزایش می دهد که خواب را تسهیل می کند. این امر اهمیت کنترل قرار گرفتن در معرض نور برای کیفیت خواب مطلوب را برجسته می کند.
افرادی که عادت به خوابیدن با نور در شب دارند، چه مراحلی را می توانند انجام دهند تا به خواب در تاریکی مطلق برسند؟
انتقال به خواب در تاریکی کامل می تواند مفید باشد، اما نیاز به بررسی دقیق دارد. بهتر است هر زمان که تاریکی شدید است بخوابیم، زیرا تاریکی باعث کاهش حواس پرتی ها و اختلالات احتمالی در اطراف ما و اختلالات خواب می شود.
برای خواب کافی در شب، اغلب خود را تشویق می کنیم که بهداشت خواب کافی داشته باشیم. بهداشت خواب به این معناست که فرد نباید قبل از خواب چای یا قهوه مصرف کند، فرد باید در یک محیط بسیار آرام باشد، هیچ نوع موسیقی بلندی وجود نداشته باشد، و محیط باید کاملاً تاریک باشد.
سلب مسئولیت: این مقاله جایگزین توصیه های پزشکی و درمان حرفه ای نیست. همیشه قبل از شروع هر روتین با پزشک خود مشورت کنید.