امروز برابر است با :1403-12-02

بهتر است زیتون سبز بخوریم یا زیتون سیاه؟

زیتون میوه کوچکی است که روی درختان زیتون رشد می‌ کند ، آنها به گروه میوه‌ ای به نام drupes یا میوه‌ های آلویی یا میوه‌ های سنگی تعلق دارند و مرتبط با میوه‌ هایی مثل انبه ، گیلاس ، هلو ، بادام و پسته هستند.

ترکیبات زیتون در یک نگاه

زیتون حاوی آب، پروتئین، کربوهیدات، فیبر و چربی است؛ زیتون حاوی ۱۱ تا ۱۵ درصد چربی است که ۷۴ درصد آن «اسید اولئیک» است که نوعی اسید چرب غیر اشباع است. کربوهیدرات‌ ها ۴ تا ۶ درصد از زیتون را تشکیل می‌ دهند و بنابراین زیتون میوه‌ ای کم‌ کربوهیدرات محسوب می‌ شود.‌ ویتامین‌ ها و مواد معدنی موجود در زیتون شامل ویتامین E، آهن، مس، کلسیم، پتاسیم و سدیم است.

آیا خواص زیتون و روغن زیتون متفاوت است؟

روغن زیتون اکثر خواص زیتون را دارد برگ زیتون جویده‌ شده وقتی روی زخم‌ های دهانی گذاشته شود سبب از بین رفتن آنها می‌ شود. عصاره برگ زیتون یا برگ جوشیده‌ شده یا پخته‌ شده آن می‌ تواند برای دندان‌ درد مفید باشد و عصاره برگ زیتون در بیماری‌ های چشمی کاربرد دارد. این عصاره اگر به‌ صورت قطره در چشم چکانده شود برای ورم‌ های چشمی و التهاب چشم مفید است.

خواص تغذیه ای مصرف زیتون

کاهش کلسترول خون

زیتون از جمله میوه‌ هایی است که به کاهش کلسترول خون کمک می‌ کند. زیتون و روغن آن دارای اسیدهای چرب غیر اشباع و ترکیباتی نظیر ویتامین ای است که شاخص‌ های چربی از جمله کلسترول را کاهش می‌ دهد.

زیتون ضد میکروب است

زیتون به‌دلیل دارا بودن ترکیباتی اعم از «هیدروکسی تیروزول»، «تیروزول»، «اولئوروپین» و «دی‌ کربوکسی متیل النوئیک اسید» باعث مهار فعالیت باکتری‌ های بیماری‌ زای منتقله از مواد غذایی می‌ شود، به همین دلیل محققان مصرف روغن زیتون کنار سالادها و غذاها را به همه توصیه می‌ کنند.

تنظیم فشار خون با زیتون

فشار خون یکی از شایع‌ ترین بیماری‌ های جهان و از عوامل مرگ‌ و میر بیماران در جهان به‌ شمار می‌ رود. پلی‌ فنل‌ های موجود در زیتون با داشتن ویژگی‌ های آنتی‌ اکسیدانی و ضدالتهابی، باعث کاهش میزان فشار خون می‌ شود.

زیتون ضد درد است

زیتون به‌دلیل دارا بودن برخی ترکیبات از جمله هیدروکسی تیروزول، باعث کاهش احساس درد می‌ شود؛ این ماده با کاهش تحریک گیرنده‌ های درد، نقش ضددرد خود را ایفا می‌ کند.

افزایش طول عمر

پتاسیم و کلسیم فراوان‌ ترین مواد معدنی موجود در زیتون هستند که کمبود این فلزات در بدن انسان باعث بروز بسیاری از بیماری‌ های مزمن می‌ شود و طول عمر را افزایش می‌ دهد. زیتون سرشار از آنتی‌ اکسیدان است و فواید سلامتی آن از مبارزه با التهاب تا کاهش رشد میکروارگانیسم‌ ها را شامل می‌ شود.

تفاوت زیتون سبز و سیاه

رنگ زیتون هنگام رسیدن از سبز کمرنگ (زیتون سبز) به بنفش و سپس مشکی متمایل می‌ شود. تفاوت زیتون سبز و سیاه، در خاستگاه این دو میوه و میزان روغن آنهاست؛ میزان روغن موجود در زیتون سیاه بیش از زیتون سبز است، همچنین اولئوروپین موجود در زیتون که عامل بسیاری از فواید سلامت‌ بخش این میوه است، در زیتون سیاه بیشتر از زیتون سبز است.

اشتراک گذاری