اهمیت مصرف نان کامل به جای نان سفید: نان سفید از نظر ویتامین های گروه B بسیار فقیر است و مصرف این نوع نان می تواند خطر ابتلاء به دیابت را افزایش دهد.
نان سفید فاقد سبوس و جوانه گندم است و به همین دلیل، از نظر ویتامین های گروه B بسیار فقیر است، مصرف این نوع نان می تواند خطر ابتلاء به دیابت را افزایش دهد و با ایجاد سیری کوتاه مدت، منجر به گرسنگی زودرس شود، همچنین ارزش تغذیه ای پایین نان سفید می تواند در افزایش وزن و چاقی نقش داشته باشد.
در مقابل، نان کامل که با حفظ سبوس و جوانه گندم تولید می شود، سرشار از ویتامین های گروه B و مواد مغذی است، این نان به کنترل قند خون کمک می کند، خطر ابتلاء به دیابت را کاهش می دهد و حتی میتواند از سکته های قلبی و مغزی پیشگیری کند، مصرف نان کامل مقاومت بدن را در برابر بیماری های مزمن، به ویژه سرطان، افزایش می دهد.
نان کامل، به دلیل داشتن فیبر و مواد مغذی بیشتر، رنگی تیره تر از نان سفید دارد و مصرف نان کامل گامی مؤثر در ارتقای سلامت فردی و پیشگیری از بیماری های مزمن است، استفاده از محصولات غلات کامل باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا جامعه ای سالم تر داشته باشیم.