ترکیبات انار خاصیت ضد التهابی دارند و مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که عصاره انار اثر آنزیم های آسیب زننده به مفاصل را در افراد مبتلا به آرتروز و انواع آرتریت ها (التهاب مفاصل) مهار می کند.
انار از نظر تغذیه ای حاوی مقدار زیادی ویتامین C، فیبر، پتاسیم و فولات است که برای حفظ سلامت قلب و عروق، کاهش التهابها، بهبود گوارش و افزایش انرژی بدن بسیار مفید محسوب می شود و در حالی که انار با آب گیری مقدار زیادی ویتامین C خود را از دست می دهد، اما تمام پتاسیم خود را حفظ می کند.
انار منبع غنی اسید فولیک، پتاسیم و ویتامین K است که برای سلامت عروق مفید است. این میوه همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از بدن در برابر اثرات رادیکال های آزاد که حاصل آن، سرطان، دیابت، نارسایی قلب، آسیبهای مغزی، مشکلات عضلانی، پیری زودرس، آسیب به پوست و آسیب های چشمی و در کل ضعف سیستم ایمنی بدن است، محافظت می کنند. مولکول های ناپایدار که از نظر شیمیایی بسیار فعال هستند، می توانند به سلول ها و بافت ها آسیب برسانند و باعث استرس و تسریع روند پیری شوند.
همچنین ترکیبات موجود در این میوه با تحریک گردش خون و انتقال اکسیژن کافی به مغز سبب بهبود عملکرد مغز و توانایی حافظه می شود، لذا مصرف آن به پیشگیری از بیماری های مغزی مانند آلزایمر کمک می کند.
نکته: آب انار ممکن است فشار خون را کاهش دهد، بنابراین افرادی که داروهای فشار خون بالا مصرف می کنند باید با احتیاط از آن استفاده کنند. این میوه همچنین می تواند با داروی وارفارین تداخل داشته باشد و خطر لخته شدن خون را افزایش دهد.