امروز برابر است با :1403-10-25

بازیگر اصلی چاقی کدام است: نان یا برنج؟

نانی که می‌ خوریم، سفر درازی را طی قرن‌ ها، یعنی از ابتدای خلقتش تا حالا طی کرده تا به اینجا رسیده است. نان در گذشته‌های دور با استفاده از آسیاب‌ سنگی و با مواد ساده تهیه می‌ شد وشکل، ظاهر و خواص متفاوتی داشت. درست است که ما ایرانی‌ ها بیشتر به خوردن برنج تمایل داریم، با این حال در بعضی از وعده‌ های غذایی مثل صبحانه این نان است که حرف اصلی را می‌ زند.

آردی که در آسیاب‌ های قدیمی‌ ساده تولید می‌ شد، می‌ توانست نان مفیدتری باشد. یکی از مضرات نان‌ های جدید این است که نان سفید مثل دیگر مظاهر دنیای مدرن نقش پر رنگی در بروز چاقی بازی می‌ کند.

آرد سفید چطوری ما را چاق می‌ کند؟

یکی از مشکلاتی که نان تهیه شده از آرد تصفیه شده پیش می‌ آورد کمبود فیبر است. با تصفیه آرد میزان فیبر موجود در آن کاهش می‌ یابد. فیبر می‌ تواند روند آزاد شدن مواد قندی طبیعی موجود در نان را آهسته کند. علاوه بر این فیبر موجود در نان سبوسدار موجب می‌ شود که روند هضم غذا آرام تر شود و در نتیجه ما به مدت بیشتری سیر بمانیم و به دنبال آن کمتر غذا بخوریم.

این افزایش انسولین طی جریاناتی موجب افزایش ذخیره چربی بدن می‌ شود. پایان این روند به چاقی، دیابت و بیماری‌ های مزمن مربوط به سوخت‌ و ساز بدن می‌ انجامد.

نان سبوس دار

در حال حاضر تعداد نسبتا کمی ‌از ما از نان سبوس دار استفاده می‌ کنیم اما نان سبوس‌ دار نقش مهمی ‌در سلامت ما بازی می‌ کند. نان گندم کامل که حاوی سبوس گندم است دارای پروتئین، چربی سالم‌ تر، ویتامین، آنتی‌ اکسیدان و فیبر بیشتری است. نتایج تحقیقات نشان داده است در افرادی که نان سبوس دار مصرف می‌ کنند میزان انسولین ناشتا کمتر است و همان طور که دیدیم میزان انسولین خون با چاقی در ارتباط است.

نان یا برنج، کدام بیشتر چاق می‌ کند؟

بعضی از مردم فکر می‌ کنند که برنج چاق کننده است. بعضی دیگر برخلاف گروه اول فکر می‌ کنند که نان از برنج بیشتر ما را چاق می‌ کند اما نکته در این است که ما چه مقدار نان یا برنج مصرف می‌ کنیم. نان و برنج هر دو منبع کربوهیدرات هستند.

کربوهیدرات‌ ها یکی از منابع انرژی ما هستند. ما به ازای هر گرم کربوهیدرات حدود چهار کالری انرژی به دست می‌ آوریم. یک تکه متوسط نان سفید حدود ۷۰ کالری دارد.

این در حالی است که یک دوم فنجام برنج پخته ۱۰۰ کالری به ما انرژی می‌ رساند. از طرف دیگر اگر قصد دارید به میزان کالری موجود در نان توجه کنید باید این نکته را مورد توجه قرار دهید که در تهیه بعضی از نان‌ ها از روغن هم استفاده می‌ شود. این روغن هم، بسته به اینکه چه مقدار از آن در تهیه نان به کار رفته باشد، مقداری کالری دارد.

بنابراین در باره اینکه نان و برنج کدامشان چاق کننده‌ تر هستند باید گفت که این مساله بستگی به این دارد که در تهیه نان چه موادی به کار رفته است و همچنین میزان نان یا برنج مصرف شده چه میزان است.

اشتراک گذاری