امروز برابر است با :1403-04-12

این گربه هم رکورد دار صدای های متفاوت است!

همه گربه‌ سانان بامزه نیستند! گربه‌ سانی هست که همچون سمور سمی است. این جانور با بدنی بلند، پاهای کوتاه و سر و گردنی پهن، ویژگی‌ های عجیب و غیر معمولی دارد و می‌ تواند ۱۳ صدای متفاوت از خود در بیاورد.

جگواروندی‌ (Puma yagouaroundi یا Herpailurus yagouaroundi) گربه‌ سان کوچک و عجیبی به‌ اندازه گربه خانگی است که بدنی بلند با پاهای کوتاه و سر گرد و پهن دارد و در آمریکای لاتین، از مکزیک تا مرکز آرژانتین زندگی می‌ کند. این گربه از خزندگان، پرندگان، قورباغه‌ ها و ماهی‌ ها تغذیه می‌ کند.

همه گربه‌ های وحشی درنده غرش نمی‌ کنند. چیزی که این جگواروندی را از سایر گربه‌ سانان متمایز می‌ کند آن است که حداقل از ۱۳ صدا استفاده می‌ کند، خرخر می‌ کند، سوت میزند و همچون پرندگان جیک‌ جیک می‌ کند. این جانور بومی آمریکای مرکزی و جنوبی بیشتر از اینکه شبیه گربه باشد، شبیه سمور یا راسو است؛ در مناطق پست با پوشش گیاهی متراکم برای زندگی می‌ کنند تا بتوانند در بوته‌ ها، مرداب‌ ها و جنگل‌ ها پنهان شوند.

بی‌ ارتباط با جگوارها و دیگر گربه‌ های وحشی

تجزیه‌ و تحلیل ژنتیکی نشان می‌ دهد که با وجود ظاهر فیزیکی متفاوت همچون ابعاد بسیار کوچکش، جگواروندی بیشتر شبیه به پوما یا شیرکوهی (Puma concolor) است. به همین دلیل است که مطالعات اخیر از نام علمی Puma yagouaroundi به‌جای نام Herpailurus استفاده می‌ کنند. گونه جگواروندی بین ۴ تا ۷ میلیون سال پیش از پوما جدا شد؛ درنتیجه جگواروندی‌ ها (با وزن ۳ تا ۷ کیلو گرم)، بسیار کوچک‌ تر از پوماها (با وزن ۳۴ تا ۷۲ کیلوگرم) هستند.

هم گربه‌ های وحشی و هم اهلی، بسته به چیزی که می‌ خواهند به دیگران بگویند، صداهای مختلفی تولید می‌ کنند. اکثر صاحبان گربه‌ های خانگی صدای غرغر، خش‌ خش یا خرخر را شنیده‌ اند. گربه‌ های وحشی بزرگ مانند شیر، ببر و جگوار نیز تا حدی همین کار را می‌ کنند. اما جگواروندی رپرتوار آوازی بسیار گسترده‌ تری نسبت به سایر گربه‌ ها دارد. در واقع، می‌ تواند حداقل ۱۳ صدای مختلف ازجمله خرخر، جیغ، سوت، هق‌هق، پچ‌پچ و صدای جیک‌ جیک پرنده را ایجاد دربیاورد.

دقیقاً مشخص نیست که چگونه یا چرا جگواروندی‌ ها صداهای مختلف تولید می‌ کنند. آن‌ ها بسیار منزوی‌ اند و به‌ ندرت در طبیعت دیده می‌ شوند. با این‌ حال، محققانی که جگواروندی تحت کنترل را زیر نظر دارند، شاهد این بوده‌ اند که آن‌ ها از این صداها برای برقراری ارتباط، علامت‌ گذاری قلمرو خود و یافتن جفت استفاده می‌ کنند.

منبع: خبر آنلاین

اشتراک گذاری