امروز برابر است با :1403-10-20

این ویتامین نقش کلیدی در سلامت شما دارد!

فولات، ویتامین حلال در آب است و در مواد غذایی متعددی، به‌ ویژه در سبزیجات برگدار سبز، لوبیاها، نخود و آجیل، به‌ طور طبیعی وجود دارد. فولات که با نام اسیدفولیک هم شناخته می‌ شود، نوعی ویتامین‌ B (B9) است که نقش مهمی در سلامت بدن ایفا می‌ کند.

فواید فولات

  • به رشد بافت‌ ها و عملکرد سلول‌ ها کمک می‌ کند.
  • مصرف فولات، همراه با ویتامین‌ های B12 و C به تجزیه، استفاده و تولید پروتئین‌ های جدید در بدن کمک می‌ کند.
  • با تشکیل گلبول‌ های قرمز در بدن از ابتلا به کم‌ خونی پیشگیری می‌ کند.
  • در تولید رشته‌ های DNA موثر است. DNA، بلوک‌ های ساختمانی بدن و حامل اطلاعات ژنتیکی هستند.

عوارض کمبود فولات

رژیم غذایی نامناسب که حاوی فولات یا اسید فولیک نیست معمولا فرد را دچار کمبود این ویتامین و عوارض ناشی از آن می‌ کند. از این عوارض می‌ توان به اسهال، زخم در دهان، تورم زبان، زخم معده، سفیدی مو، رشد ضعیف بافت‌ ها، انواع خاصی از کم‌ خونی‌ ها اشاره کرد.

مواد غذایی زیر سرشار از فولات

  • سبزیجات برگدار سبز تیره
  • حبوبات
  • مرکبات
  • انواع نان‌ های غنی‌ شده
  • غلات صبحانه
  • انواع آردها
  • پاستا
  • برنج
اشتراک گذاری