بدن برای ساخت هموگلوبین، پروتئین موجود در گلبول های قرمز و برخی هورمون ها به آهن نیاز دارد. آهن همچنین از ماهیچه ها، مغز استخوان و عملکرد اندام های سالم حمایت می کند.
دریافت ماده معدنی آهن به خصوص اگر گیاه خوار باشید، بسیار مهم است. هر چند برخی میوه ها حاوی آهن هستند اما از نظر میزان این ماده معدنی نمی توانند با گوشت قرمز یا تخم مرغ رقابت کنند.
برخی از میوه ها حاوی بیشترین میزان آهن هستند
آلو خشک
یک دوم فنجان آب آلو خشک ۱.۵ میلی گرم آهن به بدن میرساند. آب آلو سرشار از فیبر و بر طرف کننده یبوست است. آلو خشک حاوی ترکیباتی با خواص ضد التهابی، ضد پیری و آنتی اکسیدانی است.
زردآلو
یک چهارم فنجان زردآلوی خشک، ۰.۹ میلی گرم آهن دارد. این میزان در زردآلوی تازه ۰.۱ میلی گرم است. زردآلو خشک علاوه بر این که آهن بیشتری نسبت به تازه آن دارد، حاوی مواد مغذی دیگری از جمله پروتئین و پتاسیم و فیبر است.
انجیر
یک چهارم فنجان انجیر خشک، ۰.۷۵ میلی گرم آهن دارد و این میزان در نوع تازه آن ۰.۲ میلی گرم است. به طور کلی، میوه هایی مانند انجیر و زردآلو در فرایند خشک شدن، آب خود را از دست داده و مواد مغذی آنها غلظت بیشتری پیدا می کنند. انجیر همچنین سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان و پتاسیم است و مصرف آن باعث بهبود سلامت قلب می شود.
هندوانه
یک قاچ مثلثی هندوانه ۰.۷ میلی گرم آهن در خود دارد. این میوه همچنین حاوی لیکوپن – رنگدانه قرمز گیاهی و یک نوع آنتی اکسیدان با خاصیت ضد التهابی است. لیکوپن نقش مهمی در کاهش فشار خون، پیشگیری از سرطان و حمایت از سلامت پوست دارد.
توت فرنگی
یک فنجان توت فرنگی برش خورده، ۰.۷ میلی گرم آهن دارد. توت فرنگی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید است. تحقیقات نشان می دهد که خوردن یک وعده توت فرنگی در روز ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها کمک و همچنین سلامت مغز و قلب را تقویت کند. توت فرنگی از جمله میوه هایی است که دارای بیشترین آنتی اکسیدان و ویتامین C است.
گیلاس
یک فنجان گیلاس ۰.۵ میلی گرم آهن دارد. گیلاس کالری کم و طعم و مواد مغذی زیادی دارد. فیبر موجود در آن به فرایند هضم و حرکات منظم روده کمک می کند. گیلاس همچنین منبع طبیعی ملاتونین است، بنابراین ممکن است خواب را بهبود بخشند.