مواد مغذی متنوعی هستند که مصرف آنها در بهبود عملکرد سیستم ایمنی نقش دارد و توصیه می شود در صورت امکان، آنها را از طریق غذا دریافت کنید و کمتر به سراغ مکمل ها بروید. بسیاری از مواد مغذی گیاهی و سایر اجزای موجود در غذا به طور طبیعی به حفظ سلامت بدن کمک می کنند، بنابر این پیروی از یک رژیم غذایی متعادل که حاوی این مواد مغذی باشد، سیستم ایمنی را تقویت می کند.
راهنمای مطالعه
این مواد مغذی سیستم ایمنی شما را تقویت می کنند!
ویتامین سی
ویتامین C یکی از قوی ترین مواد مغذی برای ایمنی بدن است. این آنتی اکسیدان می تواند تولید گلبولهای سفید خون را افزایش دهد تا بدن به شکل بهتری با عفونت ها مبارزه کند. فلفل دلمه ای، مرکبات، سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی، کلم و گل کلم، توت فرنگی و سیب زمینی از منابع غنی ویتامین C هستند.
ویتامین دی
این ویتامین فواید متعددی دارد؛ بهبود سلامت استخوان ها، کاهش رشد سلول های سرطانی، کاهش التهاب و کمک به بدن برای جذب کلسیم تنها بخشی از مزایای ویتامین D است. همچنین ویتامین D از طریق مبارزه با باکتری ها و ویروس ها به تقویت سیستم ایمنی نیز میپردازد. این ویتامین می تواند با مدیریت واکنش های التهابی به بهبود ایمنی کمک کند.
ماهی هایی مانند ماهی تن و سالمون، محصولات لبنی غنی شده، آب پرتقال، زرده تخم مرغ و جگر از منابع سرشار ویتامین D هستند.
اسیدهای چرب امگا ۳
اسیدهای چرب امگا ۳ به طور طبیعی در غذاهای دریایی یافت می شوند و ماهی های چرب از رایج ترین منابع آنها هستند. اسیدهای چرب عملکرد ضد التهابی دارند که به طور بالقوه می تواند توانایی بدن را برای مبارزه با بیماری افزایش دهد.
برخی از بهترین منابع امگا ۳ عبارتند از: ماهی و غذای دریایی، روغن های گیاهی مانند کانولا یا سویا، آجیل و دانه هایی مانند دانه کتان، گردو و دانه چیا، تخم مرغ و شیر.
بتا گلوکان
بتاگلوکان نوعی فیبر محلول است و برخی فواید آن شامل کاهش کلسترول، مدیریت قند خون و تقویت سلامت ایمنی است. همچنین داشتن یک رژیم غذایی پر فیبر که عمدتاً شامل میوه، سبزیجات و غلات کامل است، می تواند به بهبود میکروبیوم روده برای ایمنی قوی تر کمک کند.
جو دوسر، گندم، ذرت خوشهای از منابع سرشار بتا گلوکان هستند.
پروبیوتیک ها
پروبیوتیک ها بهعنوان «باکتریهای مفید» در سیستم گوارش عمل می کنند و به محافظت از آن می پردازند. پروبیوتیک ها در بدن به نوعی نقش محافظتی دارند و با اتصال به مخاطهای مجاری تنفسی یا گوارشی و حفظ یکپارچگی سلول ها، از اتصال عوامل میکروبی، ویروسی و بیماری زایی آنها جلوگیری کنند.
ماست، کفیر و کیمچی (نوعی غذای تخمیری ترشی مانند) از منابع غنی پروبیوتیک هستند.
منبع: https://www.eatthis.com/nutrients-for-immune-health