شاید برایتان جالب باشد بدانید موز در برخی افراد ایجاد حساسیت می کند. از دیدگاه طب سنتی طعم شیرین و طبع موز مزاج گرم و تر دارد و معمولا مصرف آن برای بیشتر افراد، بدون عارضه و مفید است.
موز به دلیل مزاج گرم، برای افراد با مزاج سرد به خصوص سرد و خشک که معمولا لاغر و دارای پوست خشک و تیره بوده و استعداد چاقی نداشته و از ناراحتی اعصاب و مشکلات مفصلی رنج می برند و همچنین برای افزایش مایعات مفید است، اما همین میوه به دلیل طبع گرم برای برخی مزاج های گرم می تواند سبب بروز علائم و حساسیت هایی شود.
برخی افراد با خوردن موز دچار سنگینی و داغی در سر و بدن می شوند، کورک و دمل و جوش هایی در سراسر بدن شان ظاهر می شود، حتی یبوست شان تشدید می شود و در کل حال خوشی ندارند.
این میوه نیرو بخش و چاق کننده بوده و ارزش تغذیه ای زیادی دارد و برای تقویت قوای مغزی بهخصوص در کودکان، سالمندان، گیاه خواران و کسانی که در دوران نقاهت بیماری به سر می برند مشابه انجیر، انگور و مویز بسیار مناسب است.
این میوه برای گرم مزاجان ساکن اقلیم های گرمسیری باید با احتیاط مصرف شود، چون به خصوص در افراد با مزاج گرم و خشک ممکن است به افزایش حرارت و داغی بدن، خارش، حالت سنگینی در سر و بدن، بروز جوش های پوستی منجر شده و سبب تولید صفرا یا دم شود.
در نتیجه کسانی که مزاج گرم دارند احتمال حساسیت به این میوه در آن ها زیاد است یا باید از خوردن آن پرهیز کنند یا پس از مصرف موز یک خوردنی رو به ترش یا ملس همچون شربت سکنجبین یا کمی آبغوره یا آب انار میل کنند تا این عوارض به حداقل برسد.