آیا مصرف چای بعد از غذا به هضم کمک می کند. در پاسخ به باور غلط مبنی بر مفید بودن مصرف چای بعد از غذا به منظور هضم بهتر، این باور فاقد شواهد علمی بوده و مصرف چای نه تنها به فرآیند هضم کمک نمی کند، بلکه اسید موجود در چای، پروتئین غذا را سفت و هضم آن را دشوار می کند.
مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا برای اکثر مردم یک عادت محسوب می شود و ممکن است عادتی باشد که در طول زمان به دست آمده باشد.
اکثر متخصصین توصیه می کنند که از مصرف چای همراه یا بعد از غذا اجتناب شود. چای به خودی خود، دارای مزایای تغذیه ای بسیار از جمله بهبود وضعیت التهاب بدن و تقویت سیستم ایمنی است، با این وجود، در مورد مصرف انواع چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا، باید گفت که برگ های چای اسیدی هستند و می توانند بر روند هضم تأثیر گذار باشند.
به طوری که اگر وعده غذایی مصرف شده حاوی پروتئین باشد، مصرف چای نه تنها به فرآیند هضم کمک نمی کند، بلکه اسید موجود در چای محتوای پروتئین را سفت و هضم آن را دشوار می کند.
به علاوه، بعضی از ترکیبات موجود در چای می توانند مانع جذب ویتامین ها و مواد معدنی شوند. یکی از این نمونه ها تانن هایی است که در چای وجود دارد و مسئول ایجاد رنگ قهوه ای تیره در آن است. غلظت بالای این ترکیب می تواند در جذب پروتئین و مواد معدنی از قبیل آهن، روی و کلسیم اختلال ایجاد کند و افرادی که دچار کمبود این مواد معدنی هستند، باید از نوشیدن چای همراه یا بلافاصله بعد از وعده های غذایی خودداری کنند.
تانن موجود در چای سیاه مسئول طعم تلخ آن نیز است و می تواند منجر به حالت تهوع یا ناراحتی گوارشی شود. اگزالات موجود در چای نیز باعث اختلال در روند جذب آهن و کلسیم میشود. از طرف دیگر، محتوای کافئین موجود در چای ممکن است از جذب مواد مغذی در سیستم گوارشی جلوگیری کند. به علاوه، در صورت داشتن مشکلات گوارشی از جمله زخم های گوارشی، کافئین می تواند باعث تشدید مشکلات گوارشی شود.
همچنین، کافئین تولید اسید در معده را افزایش می دهد و در صورت ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر می تواند علائم را تشدید کند. به علاوه، مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا می تواند شیره های گوارشی را رقیق کرده که منجر به سوء هاضمه می شود.