هزاران سال است که از سرکه ی سیب به عنوان دارویی طبیعی برای حفظ سلامت جسم استفاده می شود. مطالعات نشان می دهد مصرف سرکه ی سیب مزایای بسیاری برای حفظ سلامتی دارد که از جمله آنها می توان به کاهش سطح قند خون اشاره کرد.
سرکه سیب طی یک فرآیند تخمیر دو مرحله ای تولید می شود و اسید استیک جزء فعال و اصلی سرکه سیب است. همچنین سرکه سیب به عنوان اسید اتانوئیک شناخته می شود که یک ترکیب آلی با طعم ترش و بوی قوی است. واژه استیک از کلمه لاتین acetum، به معنای سرکه گرفته شده است.
حدود ۵ تا ۶ درصد از سرکه سیب از اسید استیک تشکیل شده است. همچنین این سرکه حاوی آب و مقادیر کمی از اسیدهای دیگر مانند اسید مالیک است. یک قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر) سرکه سیب حاوی حدود سه کالری است و تقریباً هیچ کربوهیدراتی ندارد.
چرا اسید استیک برای چربی سوزی مفید است؟
اسید استیک یک اسید چرب با زنجیره ی کوتاه است که در بدن شما به اَسِتات و هیدروژن تجزیه می شود. برخی از مطالعات حیوانی نشان می دهد که اسید استیک موجود در سرکه سیب ممکن است به چندین روش باعث کاهش وزن شود:
سطح قند خون را کاهش می دهد: در مطالعه ای که روی موش ها انجام شد، اسید استیک توانایی کبد و ماهیچه ها را برای جذب قند از خون بهبود می بخشد.
سطح انسولین را کاهش می دهد: بر اساس همان مطالعه روی موشها، اسید استیک همچنین نسبت انسولین به گلوکاگون را کاهش می دهد و همین موضوع به سوزاندن چربی کمک می کند.
بهبود متابولیسم: پژوهش روی موش ها نشان داد مصرف اسید استیک سطح آنزیم AMPK (پروتئین کیناز فعال شده توسط AMP) را افزایش می دهد که چربی سوزی را افزایش و تولید مواد قندی و چربی در کبد را کاهش می دهد.
ذخیره چربی را کاهش می دهد: درمان موش های چاق و دیابتی با اسید استیک یا استات، از آنها در برابر افزایش وزن محافظت می کند و بیان ژن هایی را افزایش می دهد که ذخیره چربی شکم و چربی کبد را کاهش می دهد.
چربی سوزی: یک مطالعه بر روی موش هایی که با یک رژیم غذایی پر چرب همراه با اسید استیک تغذیه می شدند، نشان داد افزودن اسید استیک به رژیم غذایی پر چرب موش ها، باعث فعال تر شدن ژن های چربی سوز در موش ها می شود که کاهش تجمع چربی در بدن آنها را به همراه دارد.
کاهش اشتها: مطالعه دیگری نشان می دهد که اَسِتات ممکن است مراکز کنترل اشتها در مغز شما را کنترل سرکوب کند و در نهایت منجر به کاهش مصرف غذا شود.
اگر چه نتایج مطالعات حیوانی امیدوار کننده به نظر می رسد، اما برای تأیید این اثرات، به تحقیقات روی انسان ها نیاز است.
منبع: Healthline