چین با اجرای آزمایش موفقیت آمیز دیگری از سیستم فوق سریع Maglev خود که اغلب به آن “قطار پرنده پرسرعت” می گویند، به یک نقطه عطف کلیدی در تلاش خود برای متحول کردن حمل و نقل دست یافته است.
آزمایش اخیر چینی ها که در استان شانشی برگزار شد، نقطه عطفی برای پروژه جاه طلبانه این کشور با هدف دستیابی به سرعت هزار کیلومتر بر ساعت بود. این آزمایش، در یک لوله ۲ کیلومتری ساخته شده ویژه انجام شد که دارای محیطی با خلاء کم بوده و بر یکپارچگی و عملکرد سیستم های پیچیده قطار متمرکز است. این قطار با موفقیت سیستم تعلیق پایدار و ناوبری دقیق را به نمایش گذاشت و مسیر آن با پیش بینی های نظری همسو بود.
این پروژه جاه طلبانه هایپرلوپ، با همکاری دولت استانی شانشی و شرکت علوم و صنعت هوافضای چین، با هدف تعریف مجدد حمل و نقل ریلی انجام می شود. به گفته رسانه های چینی، هدف نهایی این پروژه ایجاد قطارهای Maglev است که می توانند با سرعت های قابلم قایسه با هواپیما، روی زمین پرواز کنند. خط آزمایشی این پروژه در مقیاس کامل که ساخت آن در آوریل ۲۰۲۲ آغاز و در نوامبر ۲۰۲۳ تکمیل شد، در یانگگائو، نزدیک داتونگ واقع شده است.
این پروژه نوآورانه فناوریهای هوافضا و ریلی را ادغام می کند و زمینه را برای عصر جدیدی در حمل و نقل زمینی فوق سریع فراهم می کند. قطارهای پرسرعت Maglev می تواند به یک جزء حیاتی از شبکه حمل و نقل چین تبدیل شود و بهطور بالقوه سفر مسافران را در خوشه های شهری بزرگ متحول کند. بهعنوان مثال، آن ها ممکن است زمان سفر بین پکن و شانگهای را تنها به ۹۰ دقیقه کاهش دهند (این مسافت با قطار پرسرعت سری G چهار ساعت و ۲۰ دقیقه تا ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه طول میکشد).
کانسپت قطار شناور «هایپرلوپ»
مفهوم یک سیستم حمل و نقل که در یک لوله کم فشار کار می کند، بیش از یک قرن است که مهندسان را مجذوب خود کرده است. با این حال، ایلان ماسک در سال ۲۰۱۳ بود که این ایده را در کانون توجه مدرن قرار داد.
چشم انداز ماسک که در مقاله آلفای او به تفصیل شرح داده شده است، یک روش حمل و نقل پیشگامانه را پیشنهاد می کند که او آن را هایپرلوپ می نامد. ماسک این فناوری را بهعنوان «حالت پنجم حمل و نقل» در نظر گرفت و آن را در کنار اتومبیل ها، قطارها، هواپیماها و کشتیها قرار داد. هدف بلندپروازانه او ایجاد امکان حمل و نقل سریع بین شهرهای بزرگ مانند لس آنجلس و سانفرانسیسکو، نیویورک و واشنگتن دی سی در کمتر از ۳۰ دقیقه بود. ماسک پیشنهاد کرد که چنین تحولی می تواند با کاهش شدید زمان سفر و دسترسی بیشتر به شهرهای دور، نحوه زندگی و کار ما را متحول کند.
علیرغم چشم انداز امیدوار کننده، فناوری هایپرلوپ با موانع قابل توجهی روبرو است. در سال ۲۰۲۰، شرکت ماسک، هایپرلوپ وان، اولین آزمایش خود را با مسافران انسانی انجام داد.
در حالی که برخی از منتقدان استدلال می کنند که پروژه هایپرلوپ بیش از حد جاه طلبانه است، رسانههای چینی می گویند که این کانسپت در کشورهایی مانند چین که دارای جمعیت انبوه و زیرساخت ریلی قوی است، ماندگارتر است.
منبع: خبر آنلاین