اگر مسابقه محبوبیت بین درشت مغذی ها وجود داشت، پروتئین مطمئنا برنده می شد. چه تأثیرگذاران غذا، چه علاقه مندان به تناسب اندام یا متخصصان سلامتی، چندین فرد متمرکز بر سلامتی به پروتئین به عنوان ماده مغذی که بیشترین اولویت را دارند چسبیده اند.
و جای تعجب نیست، زیرا پروتئین وظایف مختلفی را در سراسر بدن انجام می دهد. به عنوان یکی از سه درشت مغذی اصلی، پروتئین از اسیدهای آمینه تشکیل شده است و عملکردهای زیادی در بدن دارد، از جمله تامین انرژی، ساخت و ترمیم بافت، تولید هورمون و آنزیم و موارد دیگر.
پروتئین همچنین هضم را کند می کند، که نه تنها سطوح انرژی پایدارتری را فراهم می کند.
وقتی بسیاری از مردم به پروتئین فکر می کنند، اغلب به مواد فاسد شدنی مانند گوشت بدون چربی، ماهی، تخم مرغ و لبنیات فکر می کنند. با این حال، مجموعه ای از گزینه های غنی از پروتئین پایدار وجود دارد.
مواد غذایی با پروتئین بالا
حبوبات
لوبیا، نخود یا عدس، حبوبات خشک، اقلام فوق العاده ای هستند که می توانید در دست داشته باشید و اتفاقاً پروتئین بسیار بالایی دارند! لوبیاهای کنسرو شده حاوی حدود ۷ گرم پروتئین در هر نصف فنجان هستند و برای اضافه کردن به سوپ ها و سالادها عالی هستند. نخود سبز نیز مانند عدس به راحتی به صورت کنسرو یا خشک یافت می شود. عدس در هر نصف فنجان حدود 9 گرم پروتئین دارد.
پودر پروتئین
اگر عاشق اسموتی هستید، احتمالاً قبلاً یک مارک پودر پروتئین مورد علاقه دارید. پودر پروتئین می تواند بین 20 تا 30 گرم پروتئین در هر وعده داشته باشد و می توان آن را در اسموتی ها، جو دوسر شبانه یا پودینگ دانه چیا برای تقویت پروتئین ترکیب کرد. برخی حتی عاشق اضافه کردن پودر پروتئین به محصولات پخته شده برای افزایش قدرت ماندگاری و سلامت آنها هستند.
کینوا
کینوا با هشت گرم پروتئین کامل در هر فنجان پخته شده، یک غذای اصلی با پروتئین بالا است. نه تنها این دانه، که اغلب به عنوان یک دانه گروه بندی می شود، طعم ملایمی را ارائه می دهد، بلکه به طور طبیعی بدون گلوتن است. به علاوه، سرشار از فیبر و طیف وسیعی از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی است.
آجیل و کره دانه
چه بادام زمینی، بادام، بادام هندی، تخمه آفتابگردان یا غیره، این روزها تعداد کره های آجیل و دانه های بیشتری نسبت به ده سال پیش وجود دارد. صرف نظر از اینکه چه گزینه ای را انتخاب می کنید، همه آنها منابع غلیظ پروتئین هستند، با حدود هفت گرم در هر دو قاشق غذاخوری. به علاوه، آنها مقادیر قابل توجهی از چربی های سالم برای قلب، ترکیبات گیاهی و ویتامین ها و مواد معدنی خاصی را ارائه می دهند.
کره های آجیل و دانه ها افزودنی های فوق العاده ای به محصولات پخته شده، سس ها، غذاهای رشته فرنگی، سس ها، اسموتی ها، جو دوسر شبانه، ساندویچ ها (در کنار ژله) و موارد دیگر هستند. اینها در مقایسه با سایر گزینه های موجود در این لیست، در صورتی که تا این حد دوام داشته باشند، عمر مفید کمتری در حدود دو تا سه ماه دارند!