جعفری فواید زیادی برای سلامتی دارد و این گیاه همه کاره را به یک مکمل غذایی برای بسیاری از وعده های غذایی تبدیل می کند. طعم ملایم تلخ آن به خوبی در مجموعه ای از دستور العمل ها عمل می کند، چه با مواد دیگر ترکیب شود و چه به عنوان چاشنی استفاده شود.
راهنمای مطالعه
سبزی جعفری چیست؟
این بومی مناطق مدیترانه مرکزی و شرقی، یک گیاه گلدار است که در اروپا طبیعی شده است و به طور گسترده ای به عنوان یک گیاه تازه یا خشک در غذاها در سراسر جهان استفاده می شود.
دو نوع مختلف جعفری وجود دارد: جعفری با برگ صاف. جعفری با برگ های فرفری دارای برگ های پرزدار است، در حالی که جعفری برگ صاف (همچنین به عنوان جعفری ایتالیایی شناخته می شود) دارای برگ های پهن تری است که طعم قوی تری دارند. هر دو نوع جعفری دارای فواید تغذیه ای هستند و در غذاهای مختلف از سوپ و سالاد گرفته تا سس و چاشنی استفاده می شود.
حقایق تغذیه ای جعفری
جعفری منبعی عالی از ویتامین ها و مواد معدنی بدون یک تن قند است. در اینجا برخی از مهمترین مواد مغذی که یک قاشق غذاخوری جعفری را تشکیل می دهند، آورده شده است.
- آب – 3.33 گرم
- انرژی – 1.37 کیلو کالری
- پروتئین – 0.113 گرم
- چربی کل – 0.03 گرم
- کربوهیدرات – 0.241 گرم
- فیبر – 0.125 گرم
- شکر – 0.032 گرم
- کلسیم – 5.24 میلی گرم
- آهن – 0.236 میلی گرم
- منیزیم – 1.9 میلی گرم
- فسفر – 2.2 میلی گرم
- پتاسیم – 21.1 میلی گرم
- سدیم – 2.13 میلی گرم
- روی – 0.041 میلی گرم
- مس – 0.006 میلی گرم
- ویتامین های A، C، K
خواص جعفری برای سلامتی
جعفری به دلیل داشتن یکی از بهترین گیاهان مبارزه کننده با بیماری، شهرت سالمی به دست آورده است، که به عنوان یک نیروگاه به دلیل تراکم مواد مغذی بالا و توانایی کمک به جلوگیری از بیماری های مزمن شناخته شده است.
از استخوان های قوی پشتیبانی می کند
یک فنجان جعفری حاوی 83 میلیگرم کلسیم است. مواد معدنی حیاتی اضافی موجود در جعفری شامل پتاسیم، منیزیم، فولات و آهن است که یک عنصر ضروری برای تولید خون است.
ایمنی را تقویت می کند
همان فنجان جعفری حدود 80 میلی گرم ویتامین C (که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند) به همراه ویتامین A (که بینایی و رشد سالم را تقویت میکند) و K (که به دلیل خواص ضد سرطانی و استخوان ساز آن در نظر گرفته می شود).
بیماری های مربوط به چشم را کاهش می دهد
جعفری با حمایت از سیستم آنزیم آنتی اکسیدانی سلولی التهاب معده را کاهش می دهد. یکی دیگر از مزایای برجسته مصرف منظم جعفری، ارتباط آن با کاهش صدمات ناشی از استرس به سیستم معده شما است. این بدان معناست که جعفری مستقیماً علیه گونههای فعال اکسیژن که باعث آسیب به معده و دستگاه گوارش شما میشوند، به ویژه در افراد مبتلا به زخم معده و زخم معده عمل میکند. کولیت.
خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
جعفری، به عنوان یک گیاه چتردار (همراه با کرفس و گشنیز)، ارتباط مثبتی با کاهش فعالیت سلول های سرطانی نشان داده است. 78 «در حالی که به آب میوه های سبز، سس های ایتالیایی و سالادهای مدیترانه ای ما طعم می بخشد، آپیژن فلاون که فراوان است. جعفری، مهاجرت و تهاجم سلول های سرطانی را مهار می کند و پاسخ ایمنی محافظتی را تحریک می کند.
به هضم غذا کمک می کند
جعفری منبع عالی فیبر است که از سلامت دستگاه گوارش حمایت می کند. فقط نصف فنجان جعفری حاوی حدود 1.23 گرم فیبر رژیمی است. فیبر حرکات منظم روده را تقویت می کند، به جلوگیری از یبوست کمک می کند و می تواند نفخ را کاهش دهد. این به این دلیل است که فیبر می تواند بر سرعت هضم غذا، چگونگی جذب مواد مغذی توسط بدن و نحوه حرکت منظم مواد زائد در روده بزرگ تأثیر بگذارد.
از عملکرد کبد پشتیبانی می کند
جعفری حاوی ترکیبی است که اثرات سم زدایی دارد: کلروفیل. کلروفیل رنگدانه ای است که گیاهان سبز را سبز می کند. آنها را قادر می سازد تا نور خورشید را از طریق فرآیند فتوسنتز به مواد مغذی تبدیل کنند. کلروفیل می تواند به هر گونه مواد شیمیایی مختل کننده غدد درون ریز در بدن متصل شود و آن را حذف کند و از کبد حمایت کند.
چه کسانی در مصرف جعفری احتیاط کنند؟
در حالی که جعفری مملو از فواید سلامتی است، لزوما برای همه بی خطر نیست. برخی از افراد مبتلا به سندرم آلرژی دهان ممکن است به جعفری حساسیت داشته باشند.به همین ترتیب، جعفری در مقادیر زیاد دوزهای دارویی (مانند دمنوش های گیاهی یا مکمل های حاوی جعفری) برای افراد باردار توصیه نمی شود. مصرف جعفری در مقادیر زیاد دمنوش ها به دلیل دو ترکیب میریستسین و آپیول باعث عوارض و افزایش خطر سقط جنین می شود.
جعفری همچنین حاوی اگزالات است که ترکیبات طبیعی هستند که می توانند در ایجاد سنگ کلیه نقش داشته باشند. برای کسانی که سابقه سنگ کلیه دارند یا مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستند، ممکن است لازم باشد مصرف جعفری (و همچنین سایر غذاهای پر اگزالات) را تعدیل کنند.