زمانی که پزشک متخصص متوجه فشارخون بالا و برخی از بیماریهای قلبی در فرد شود ممکن است قرص آملوپرس را برای او تجویز کند. این دارو جزو مسدودکنندههای کانال کلسیم است و با گشاد کردن رگهای خونی، جریان خون را در بدن بیمار بهبود میبخشد. البته مصرف قرص آملوپرس بهتنهایی برای درمان بیماری کافی نیست. معمولاً پزشکان توصیه میکنند برای تأثیر بیشتر قرص آملوپرس در کنار آن ورزش کنید و رژیم غذایی مناسب خود را رعایت کنید. پیش از پرداختن به کاربرد و موارد استفاده از این دارو به این نکته توجه کنید که قرص آملوپرس فقط باید توسط پزشک تجویز شود؛ بنابراین از مصرف آن بدون دستور پزشک خودداری کنید. در این مقاله از دکتر حکمت متخصص قلب و عروق در اصفهان همراه ما باشید تا بیشتر با این قرص و کاربرد آن آشنا شویم.
راهنمای مطالعه
قرص آملوپرس چگونه استفاده میشود؟
آملوپرس یک داروی خوراکی است که پزشک متخصص باتوجهبه شرایط بیمار مصرف آن را از یکبار در روز تا چند بار در روز تجویز میکند. درصورتیکه پزشک متخصص قرص آملوپرس را برای شما تجویز کرده است باید بدانید که نیازی به خوردن آن همراه با غذا یا بعد از غذا نیست؛ اما باید آملوپرس را همراه با یک لیوان پر آب بخورید. علاوه بر این نباید بدون دستور پزشک دوز مصرف قرص آملوپرس را کاهش یا افزایش دهید. میزان مصرف این دارو به نوع بیماری و شرایط بیمار بستگی دارد. بنابراین برای افزایش دوز دارو ابتدا باید با پزشک خود مشورت کنید. اگر احساس میکنید فشارخون شما کاهشیافته است قرص آملوپرس را قطع نکنید؛ زیرا معمولاً علائم فشارخون بالا خاموش است و قطعکردن مصرف قرص آملوپرس میتواند عوارض جبرانناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد.
کاربرد قرص آملوپرس
همانطور که گفتیم قرص آملوپرس نیز همچون متورال در درمان برخی بیماریهای قلبی و فشارخون بالا مورداستفاده قرار میگیرد. آملوپرس به یونهای کلسیم اجازه ورود به عضلات قلب و عضلات صاف دیواره عروق را نمیدهد و باعث گشادشدن عروق محیطی، کاهش فشارخون و کاهش مقاومت عروق میشود. علاوه بر این آملوپرس باعث گشادشدن عروقی که تغذیهکننده قلب و عروق کرونر هستند میشود و اکسیژنرسانی به میوکارد را افزایش میدهد. علاوه بر این قرص آملوپرس برای درمان سکته قلبی، نارسایی کلیوی، درد در ناحیه قفسه سینه، بیماریهای که علت آن گرفتگی عروق کرونر است و دردهای آنژینی مورداستفاده قرار میگیرد. درصورتیکه پزشک متخصص آملوپرس را برای درمان دردهای آنژینی تجویز کرده است باید بهصورت پیوسته و مرتب از آن استفاده کنید. البته نباید از این قرص در زمان حمله آنژین استفاده کرد.
نشانه های فشار خون بالا چیست؟
تمامی افراد در طول روز به طور کاملاً طبیعی افزایش و کاهش فشارخون را تجربه میکنند. اما درصورتیکه بهصورت مداوم فشارخون فرد بالا باشد ممکن است مشکلاتی را برای فرد به دنبال داشته باشد. فشارخون بالا یا هایپرتنشن روی عروق خونی بدن تأثیر میگذارد. بنابراین اگر درمان نشود، میتواند باعث سکته قلبی یا حمله قلبی شود. فشارخون بالا علائم مختلفی را به همراه دارد؛ اما یکی از خطرناکترین علائم آن سردرد و خونریزی بینی است. این علائم زمانی رخ میدهد که فشارخون فرد بالای ۱۲۰/۱۸۰ باشد و یک بحران فشارخون رخداده باشد. اگر فشارخون بالا دارید و علائم زیر در شما رخداده است ابتدا کمی استراحت کنید؛ اما اگر علائم شما بهبود نیافت سریعاً با اورژانس تماس بگیرید:
- سردردهای شدید
- خوندماغ
- احساس خستگی و گیجی
- درد در ناحیه قفسه سینه
- مشکلات بینایی
- خون در ادرار
- مشکلات تنفسی
- ضربان قلب نامنظم
- احساس کوبش در سینه، گوش یا گردن
چه کسانی به مصرف قرص آملوپرس نیاز دارند؟
زمانی که انسان پا به سن میگذارد بیماریهای مختلفی از جمله فشارخون بالا به سراغ او میآیند بهخصوص اگر سابقه بیماری فشارخون بالا در بستگان درجه یک وجود داشته باشد. طبق آمارهای منتشر شده در سن ۴۵ سالگی مردان بیشتر از زنان به فشارخون بالا مبتلا میشوند و زنان نیز از ۶۵ سالگی به بالا به این بیماری مبتلا میشوند. زمانی که برای درمان فشارخون بالای خود به پزشک مراجعه میکنید قرص آملوپرس یا سایر داروهای مرتبط برای شما تجویز میشوند. البته با افزایش سن بدن فرد مانند گذشته نمیتواند آملوپرس را تجزیه کند به همین دلیل مقدار بیشتری از این دارو در بدن فرد وجود دارد. ازاینرو افراد با افزایش سن بیشتر در معرض عوارض جانبی قرص آملوپرس قرار میگیرند. لازم به ذکر است که مصرف آملوپرس برای کودکان زیر ۶ سال ممنوع است.
طریقه مصرف قرص آملوپرس
میزان مصرف آملوپرس و تعداد دفعات مصرف آن در روز به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ بنابراین تنها پزشک متخصص میتواند قرص آملوپرس را برای بیمار تجویز کند. اگر پزشک شما قرص آملوپرس را برای بهبود بیماری تجویز کرده است آن را مطابق دستور پزشک مصرف کنید و در صورت فراموشی دوز قلبی از خوردن هر دو دوز با هم جدا خودداری کنید. به این نکته توجه داشته باسید که پزشک متخصص ممکن است برای تأثیر بیشتر تغییراتی را در مقدار دوز ایجاد کند؛ بنابراین آملوپرس را دقیقاً مطابق دستور پزشک مصرف کنید. به این نکته توجه کنید که در ابتدای مصرف آملوپرس و زمانی که پزشک شما دوز مصرفی را افزایش میدهد ممکن است احساس درد در ناحیه قفسه سینه داشته باشید. نحوه مصرف قرص آملوپرس برای بیماریهای مختلف به شرح زیر است:
- میزان مصرف آملوپرس برای بیمارانی که به فشارخون مبتلا هستند در ابتدا ۵ میلیگرم در روز و حداکثر ۱۰ میلیگرم در روز است
- افراد سالمند باید ۲/۵ میلیگرم آملوپرس مصرف کنند
- بیماران مبتلا به آنژین مزمن پایدار یا آنژین وازوسپاستیک باید یکبار در روز ۵ تا ۱۰ میلیگرم مصرف کنند
- بیماران نارسایی کبدی باید ۲/۵ میلیگرم آملوپرس استفاده کنند
بهترین زمان مصرف قرص آملوپرس 5
هیچگونه جوابی برای این سؤال که بهترین زمان مصرف قرص آملوپرس ۵ چه زمانی است وجود ندارد. درصورتیکه پزشک متخصص زمان خاصی را برای مصرف آملوپرس توصیه نکرده باشد، قرص آملوپرس را میتوان در هر ساعت از شبانهروز استفاده کرد. تنها نکتهای که باید در زمان استفاده از آملوپرس به آن توجه کنید این است که باید زمان مشخصی را در روز به مصرف آن اختصاص دهید تا استفاده از آن را فراموش نکنید. در ادامه به برخی از نکات مهم در مورداستفاده از آملوپرس میپردازیم:
- درصورتیکه نارسایی قلبی دارید یا به بیماری کبدی مبتلا هستید به پزشک خود اطلاع دهید
- از مصرف الکل خودداری کنید
- درصورتیکه از سایر داروهای فشارخون و بیماریهای قلبی استفاده میکنید به پزشک خود اطلاع دهید
- اگر سیگاری هستید از کشیدن سیگار خودداری کنید
- اگر میخواهید از عوارض و مشکلات دهانی و دندانی که به دلیل استفاده از قرص آملوپرس برای شما ایجاد میشود در امان بمانید به طور مرتب مسواک بزنید و به دندانپزشک مراجعه کنید
- به طور منظم به پزشک خود مراجعه کنید تا روند درمان را زیر نظر او طی کنید
تداخلات دارویی قرص آملوپین با چه داروهایی است؟
بعضی از داروها با آملوپین تداخل دارند و روی عملکرد آن تأثیر میگذارند. برخی از این داروها باعث افزایش عوارض جانبی میشوند و برخی دیگر باعث کاهش تأثیر دارو میشوند. البته تداخل دارویی قرص آملوپرس با برخی داروها دلیل بر این موضوع نیست که مصرف داروی دیگر را قطع کنید؛ بلکه باید در مورد مصرف این داروها با پزشک متخصص خود مشورت کنید. پیش از استفاده از قرص آملوپرس برای درمان بیماری خود بهتر است لیستی از داروهایی که مصرف میکنید در اختیار پزشک خود قرار دهید. در ادامه به معرفی داروهایی که با آملوپرس تداخل دارند میپردازیم:
- آمیودارون
- برومپریدول
- کانیواپتان
- فوسیدیک اسید (سیستمیک)
- بوسپیرون
- بنزودیازپین ها مانند میدازولام، تریازولام
- سایمتیدین
- سیکلوسپورین
- ریفامپین
- لوواستاتین، سیمواستاتین
- کینیدین
- داروهای مسدود کننده گیرنده بتا مثل کتوکونازول
- کینیدین
- داروهای ضد التهاب غیر استروییدی مانند بروفن، ایندومتاسین
- سیلدنافیل (ویاگرا)
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم تمامی موارد مهم در رابطه با این قرص را برای شما ذکر کنیم. درصورتی که هر سوال یا مشکل دیگری دارید، کافی است به سایت اصلی دکتر حکمت مراجعه کنید و یا با شماره های ما تماس بگیرید. دکتر حکمت بهترین متخصص قلب در اصفهان و فوق تخصص نارسایی قلب در اصفهان ارائه دهنده تمامی خدمات اکوکاردیوگرافی در اصفهان، آنژیوگرافی عروق قلب در اصفهان ، پیس میکر قلب در اصفهان، تست تیلت در اصفهان و … می باشد.