امروز برابر است با :1403-11-03

شاید دلیل خستگی دائمی، این بیماری قبلی باشد!

اگر هر روز حتی با خواب شبانه خوب و با کیفیت، باز هم دایما خسته‌ اید، دانشمندان این مشکل را در علتی می‌ دانند که کمتر درک شده است.

دانشمندان در بررسی‌ های تازه خود، برای اولین بار دریافتند افرادی که زمانی بیماری کوید را از سر گذرانده‌ اند، هفت و نیم برابر از دیگران به سندرم خستگی مزمن (آنسفالومیلیت میالژیک) مبتلا می‌ شوند.

در تحقیق روی آمریکایی‌ ها مشخص شده از هر ۲۰ آمریکایی که به کرونا مبتلا شده بود، ۱ نفر گرفتار سندرم خستگی مزمن شده است. افراد مبتلا، حتی پس از انجام دادن کارهای بسیار ساده، به‌ شدت خسته می‌ شوند، هنگام ایستادن سرگیجه می‌ گیرند، حتی ساعت‌ ها خواب آنها را سرحال نمی‌ کند و دچار اختلال‌ های شناختی و خستگی مداوم هستند. از علایم دیگر این سندرم باید به مه‌ مغزی، التهاب قلب، سردرد، ضعف و دردهای عضلانی و همچنین درد مفاصل اشاره کرد.

دانشمندان براین باورند که ابتلا به سندرم خستگی مزمن، نتیجه نبرد همه‌ جانبه بدن با عفونت ناشی از ویروس کروناست که باعث می‌ شود سیستم ایمنی بدن بیش از حد کار کند و حتی پس از گذراندن بیماری تا مدت‌ ها در حالت آماده‌ باش باقی بماند.

از آنجایی‌ که بیشتر مردم به کرونا مبتلا شده‌ اند، احتمال می‌ رود، در حال حاضر میلیون‌ ها نفر در سراسر دنیا به سندرم خستگی مزمن مبتلا شده باشند.

متاسفانه هنوز درمانی قطعی برای سندرم خستگی مزمن وجود ندارد، اما پزشکان با استفاده از مجموعه‌ ای از داروها از جمله، داروهای ضد افسردگی و تثبیت‌ کننده خلق‌ و خو، در کنار فیزیوتراپی و گفتار درمانی، علایم این سندرم را کنترل و مدیریت می‌ کنند.

تشخیص زودهنگام و مدیریت صحیح تاثیر بسزایی روی زندگی فرد خواهد داشت.

منبع: دیلی میل

اشتراک گذاری